Opgebiecht… ‘Ik laat mijn dreumes vaak te lang in zijn poepluier lopen’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 27 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Deze week spreken we met Sophie (33). Sophie laat haar dreumes vaak te lang in zijn poepluier lopen. 

“Ik vind het fantastisch om moeder te zijn. Mijn zoon Luuk groeit als kool en ik ben dol op alle onderdelen van het moederschap. Alles, behalve het verschonen van luiers. Of hij nu plast of poept, ik vind het verschrikkelijk. Niet alleen de geur van de poep is hels, maar ook het stilliggen tijdens het verschonen. Luuk is namelijk nogal een beweeglijk jongetje. 

Te lang in poepluier

Doordat ik het onderdeel luier verschonen helemaal niet leuk vind, laat ik hem vaak te lang in zijn poepluier lopen. Ik schaam me ervoor, maar het is zoals het is. Soms merk ik dat hij gepoept heeft en dan begint de tegenzin al. Weer die poep van z’n kont vegen, weer die geur, weer dat ellenlange gevecht om hem stil te laten liggen. Ik haat elk onderdeel ervan.

Schimmelinfectie

Doordat ik hem te lang in zijn poepluier laat lopen, heeft Luuk nu al twee keer een schimmelinfectie en diverse keren luieruitslag opgelopen. Op zo’n moment voel ik me natuurlijk erg schuldig en voel ik me een slechte moeder, maar toch verander ik er niets aan. Ik heb al twee keer bij de dokter gezegd dat ze hem op kinderdagverblijf niet snel genoeg verschonen, maar eigenlijk ben ik natuurlijk zelf de schuldige. 

Hopelijk snel zindelijk

Omdat ik een hekel heb aan luiers verschonen, hoop ik dat hij snel zindelijk is. Nu hij ruim een jaar is, is het nog een beetje vroeg, maar ik hoop dat als hij 2,5 jaar is, dus over een jaar, dat hij wel al wat kan aangeven. Dat zou zoveel schelen. Niet alleen qua schoonmaakwerk, maar ook qua gedoe.”

Opgebiecht… Ik ben te lui om m’n kind zindelijk te maken 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen