Opgebiecht… Ik ben te lui om m’n kind zindelijk te maken 

Persoonlijk Vera Guldemeester 1 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Opgebiecht… komt er elke week een moeder of vader aan het woord met iets wat zij willen opbiechten. Of ze nou iets is over vroeger, over hun kind of over het ouderschap. Deze ouders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat ze iets willen opbiechten.

Deze week spreken we met Wendy (33). Wendy is te lui om haar kind zindelijk te maken. 

“Mijn zoontje Kees is nu ruim drie jaar en dat is natuurlijk het perfecte moment om hem zindelijk te maken. Zeker met de basisschool in het vooruitzicht. Over zeven maanden is het zover en dan moet hij toch echt zindelijk zijn. Ik weet het allemaal, maar ik heb er helemaal geen zin in. Eigenlijk ben ik er gewoon te lui voor. Ik vind het zo makkelijk, die luiers

Erop uit

Het probleem zit het vooral in het erop uitgaan. Nu doe ik hem een luier aan en kan hij plassen en poepen waar en wanneer hij maar wil. Als hij geen luier aan heeft en opeens naar de wc moet, wat ga ik dan doen? Dan moet ik rennen en op zoek naar een toilet. Voordat ik die gevonden heb, heeft hij sowieso al in zijn broek geplast of gepoept. Ik zie me al gaan. Het lijkt me erg vervelend en stressvol. 

Niet thuiszitten

Ik zou natuurlijk kunnen proberen om hem nu zindelijk te maken en daarvoor een aantal dagen thuis kunnen bijven, dan ben ik direct klaar, maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Ik wil gewoon naar de speeltuin, de dierentuin, een kop koffie met vriendinnen drinken en buiten zijn. Dat kan niet met een kind dat zindelijk moet worden.

Zit niet anders op

Ik heb nog maar zeven maanden de tijd. Eigenlijk nog minder, want in die zeven maanden moet hij helemaal zindelijk zijn én zelf alles kunnen. Ik weet nu al dat ik het tot de laatste maand ga uitstellen. Ik kijk er ontzettend tegenop. Alleen maar achter hem aanrennen. Telkens op het potje zetten, honderd keer per dag vragen of hij moet en verschillende ongelukjes. Nee, ik weet nu al dat het niks voor mij is. Maar ik heb geen keuze en ik moet op enig moment toch door de zure appel heen bijten.”

Al op deze jonge leeftijd kun je beginnen met zindelijkheidstraining

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen

Relevante artikelen