Maartje Scheffer
Maartje Scheffer Eropuit 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Oppas meenemen op vakantie? Dit wil je weten

Op vakantie met kinderen betekent lang niet altijd dat jij aan uitrusten toekomt. Integendeel zelfs: ouders komen vaak nog vermoeider terug van vakantie met kinderen dan dat ze gingen. Een oppas meenemen op vakantie kan dan een goede oplossing zijn.

In welke gevallen kan een oppas op vakantie fijn zijn? En waar houd je dan rekening mee?

Vakantie met kinderen, oppas mee

Het klinkt misschien overdreven luxe, of misschien wekt het een schuldgevoel op als je denkt aan het meenemen van een oppas op vakantie met je kinderen. Toch kiezen veel gezinnen ervoor, en kan het een uitstekende oplossing zijn als je zelf óók van je vakantie wilt genieten! Met je partner een dagje de spa in, een avondje uiteten, of zelfs een nachtje doortrekken in een club: wil je dit kunnen doen op vakantie, dan moet er een oppas mee.

Redenen om een oppas mee te nemen op vakantie

Twijfel je of dit iets voor jullie gezin is? Dit zijn goede redenen om een oppas mee te nemen:

  • Tijd met partner: het is heel begrijpelijk als je als ouder op vakantie volwassen-dingen wilt doen, en ook even een pauze wilt van je kinderen, samen met je partner. Etentjes, een dagje onbezorgd op het strand hangen, een romantisch avondje uit: het kan allemaal.
  • Twee vakanties in één: is dit jullie enige vakantie in het jaar? Dan wil je natuurlijk iets leuks voor de kinderen doen, maar tegelijkertijd ook tijd overhouden voor wat je zelf graag wilt doen.
  • Leuk voor oppas: voor een oppas die mee mag op vakantie is het vaak ook een leuke ervaring. Zij krijgt betaalt én krijgt de kans om nieuwe plekken te ontdekken. Vaak vindt een oppas het dus alleen maar leuk om mee op vakantie te gaan!

Tips om er een geslaagde vakantie van te maken

Het is wel handig om je een aantal dingen te beseffen als je de oppas meeneemt op vakantie. Natuurlijk kan ze niet dag en nacht op de kinderen passen, en zal ze ook tijd voor zichzelf over willen houden. Daarom is het goed om van tevoren duidelijke afspraken te maken: op welke dagen, op welke tijdstippen en tegen welk tarief heb je de oppas nodig? Mag je haar ook last-minute bellen als jullie plots iets willen ondernemen? Mag ze haar partner, of vriend of vriendin meenemen voor tijdens haar vrije uren?

Zet die dingen allemaal zwart op wit. Zo specifiek mogelijk, ook over geldzaken. Krijgt ze bijvoorbeeld zakgeld mee voor het halen van een snackje met de kinderen? Waarschijnlijk zullen jullie ook haar reis, verzekering en hotel moeten betalen. Vraag je dan ook af: wil je dat zij bij jullie in een eigen kamer in hetzelfde hotel slaapt, of in een andere accommodatie?

Een aantal dingen om te overwegen dus, als je een oppas wilt meenemen op vakantie. Maar over het algemeen: een super idee als jij ook een relaxte vakantie wilt hebben!

8x dingen die je nooit wilt doen als je een oppas regelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme