Ingrid (39): ‘Ik heb met een wattenstaafje het trommelvlies van m’n dochter doorboord’

Persoonlijk Vera Guldemeester 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Babywattenstaafjes zijn niet voor niets in het leven geroepen. Gewone wattenstaafjes en kleine kinderen zijn namelijk geen goede combinatie. Ingrid is daar helaas te laat achtergekomen. “Ik wilde de boel schoonmaken, maar dat ging mis. Ik had haar trommelvlies doorboord.” Lees hier het heftige verhaal van Ingrid.

“Mijn dochtertje bleek een kapot trommelvlies te hebben…”

Dagje strand met slechte afloop

“Welk kind is er in de zomer nu niet dol op het strand? Samen met mijn twee kinderen, Lana van 4 jaar en Frenk van 2 jaar, gingen wij bij elke zonnestraal gelijk naar het strand. Het zijn echte waterratten. Na een dagje strand zat het zand overal. Niet alleen tussen de billen en in het haar, maar ook in de oren. Zo ook bij Lana. Normaal gesproken gebruikte ik alleen baby wattenstaafjes bij mijn kinderen, maar die had ik een dag eerder opgemaakt. Ik besloot dus heel voorzichtig de oren schoon te maken met een gewoon wattenstaafje.

Er kwam niet alleen veel zand uit, maar ik zag ook veel oorsmeer zitten. Ik wilde de boel voorzichtig schoonmaken. Lana bleef heel rustig zitten, dus ik zag geen kwaad in het gebruik van een gewoon wattenstaafje.

Ongeluk met een wattenstaafje

Net toen ik het laatste beetje oorsmeer weg wilde halen viel m’n zoontje Frenk keihard van een stoel waar hij op was geklommen. Ik schrok en ik maakte opeens een gekke beweging. Tijdens deze beweging drukte ik per ongeluk het wattenstaafje veel dieper in het oor. Lana slaakte een gil en ik wist direct dat het mis was. Had ik haar trommelvlies doorboord?

Met twee kinderen naar de dokterspost

Het was niet alleen mis met Lana, maar door de val had Frenk een gat in z’n kin. Ik belde direct de dokterspost en vroeg of we langs konden komen. Dat kon gelukkig. We stapten gelijk in de auto. De weg ernaartoe was verschrikkelijk. Lana was hard aan het huilen omdat haar oor veel pijn deed en Frenk had een open kin waar veel bloed uitkwam. Wat voelde ik me een slechte moeder.

Kapot trommelvlies

De doktersassistente maakte direct Frenk z’n kin schoon en deze werd later door de dokter gelijmd. Lana’s oor werd bekeken en de pijn was niet voor niets. Ik bleek met het wattenstaafje haar trommelvlies kapot te hebben gemaakt. De dokter vertelde me nog eens hoe belangrijk het is om geen wattenstaafjes te gebruiken bij kinderen. Oren maken zichzelf schoon en alleen als het oorsmeer in het zicht is kun je het met een baby wattenstaafje weghalen. Gelukkig vertelde hij ook dat het trommelvlies vanzelf weer dicht zou groeien, maar dat we over een maand wel nog een keer terug moesten komen. Lana heeft de dagen erna nog wat last van haar oor gehad. Ik had weken later nog een schuldgevoel”.

6x de leukste ideeën om samen met je kind te knutselen voor Valentijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme