10x opvoedlessen uit ‘Bridgerton’ voor iedere moeder (én vader)

Ouderschap Lise Steegmans 22 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De kans is groot dat je het tweede seizoen van Bridgerton al lang en breed hebt gebinged. Maar heb je ook de lessen over het ouderschap opgepikt?

Je verwacht het niet, maar zelfs van Lady Featherington kunnen we wat leren.

Opvoedlessen uit Bridgerton

In het tweede seizoen van Bridgerton spatten de vonken, de intriges en de moederliefde van het scherm. En heel verrassend: het wel en wee van de Britse elite blijkt vol te zitten met onconventionele liefdeslessen, óók als het om opvoeden gaat. Pak je Netflix maar erbij, we zetten ze voor je op een rij.

1. Vele handen maken licht werk

Aan het eind van het eerste seizoen werd Daphne niet alleen een hertogin toen ze trouwde, nee, ze werd ook moeder. En verstandig als ze is neemt ze in het tweede seizoen haar baby mee naar het Bridgerton Huis, waar haar acht zussen en broers wonen. Zo laat ze niet alleen haar baby wennen aan een groot gezelschap, ook maakt ze haar eigen leven als moeder heel wat makkelijker. Well played, Daphne.

2. Voor je kinderen doe je alles, ook schokkende dingen

Lady Featherington is het type moeder dat alles doet voor haar kinderen. En met alles bedoelen we ook echt alles, bijvoorbeeld een geschikte man erin luizen om te trouwen met je dochter. Want ja, als moeder wil je natuurlijk wel dat je dochter een beetje goed terecht komt. Snappen we.

3. De beste opvoeders zijn niet altijd ouders

Een levend tegeltje vol wijsheden, een wandelend Pinterest-bord met inspirerende quotes, dat is Lady Danbury. Of het nu gaat om Kate en Edwina Sharma of om Simon Basset, Lady Danbury geeft scherpzinnig advies aan jong en oud – terwijl ze zelf geen kinderen heeft.

4. Baby’s veranderen alles

Zodra er een baby in je leven komt, veranderen je prioriteiten. Kijk maar naar Marina Thompson. Was ze in het eerste seizoen van Bridgerton nog zwanger, in het tweede seizoen is ze trotse moeder van een tweeling. Op de liefde van Colin Bridgerton wacht ze niet meer, ze is nu volledig tevreden met haar baby’s.

5. Kinderen willen alleen maar helpen

Kate Sharma is niet de moeder van Edwina Sharma, maar doet wel alsof ze de moeder van Edwina Sharma is. Edwina is haar jongere zusje en Kate probeert haar ten koste van bijna alles te beschermen. Maar Edwina kan meer aan dan Kate denkt. En wanneer Kate hulp nodig heeft, is het Edwina die haar te hulp schiet.

6. Je doet het niet altijd goed

Even terug naar punt twee van deze lijst: Lady Featherington. Ze gaat door het vuur voor haar dochters Prudence en Phillipa (en voor Penelope iets minder…), maar eigenlijk pakt dit alleen maar slecht uit. Kunnen je bedoelingen nog zo goed zijn…. je doet het helaas niet altijd goed.

opvoedlessen bridgerton 1
Netflix

7. Je kunt er niet altijd voor je kinderen zijn

Wanneer Edmund Bridgerton, de vader des huizes, overlijdt, is zijn hoogzwangere vrouw kapot van verdriet. Ze laat haar oudste – tevens rouwende zoon – stikken, juist op het moment dat Anthony haar het hardst nodig heeft. Vader of moeder zijn is geen garantie om je kind altijd op de eerste plaats te zetten, soms overheersen verdriet en rouw.

8. Vergeet de hond niet

De Sharma-zusjes hebben een corgi genaamd Newton. En heel knap: hun moeder Mary geeft Newton evenveel liefde en aandacht als haar dochters. Zo hoort het, voor al die lieve huisdieren.

9. Stille wateren hebben diepe gronden

Lady Featherington is zo druk met het liefdesleven van haar dochters Prudence en Phillipa dat ze geen oog meer heeft voor Penelope. Terwijl Penelope juist degene is die alle geheimen van iedereen weet (en daar aan ten onder gaat…).

10. Kinderen zijn hun eigen persoon

Niet alle Bridgerton-kinderen hechten waarde aan traditie. Eloise wil boeken lezen in plaats van trouwen, Benedict wil schilderen in plaats van zaken doen. Het enige dat hun moeder kan doen, is hen onvoorwaardelijk steunen.

25x de mooiste babynamen geïnspireerd op Bridgerton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme