Goedkope uitjes met kinderen: want het leven is al zo duur

Eropuit Laurien Bleeker 22 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het leven is een stuk duurder aan het worden. Zo rijzen de benzineprijzen de pan uit, de gasprijzen stijgen tot ongekende hoogte en voor een kar boodschappen ben je opeens twee keer zoveel geld kwijt als een paar maanden geleden. Een dagje weg met de kids is hierdoor niet meer voor iedereen iets vanzelfsprekends. Daarom verzamelden wij goedkope uitjes met kinderen die je meteen deze meivakantie kan gaan ontdekken!

Want ook met een klein budget kan je leuke dingen met je kinderen blijven doen.

Goedkope uitjes met kinderen

Het is soms best lastig om goedkope uitjes met kinderen te vinden. Daarom verzamelden wij de leukste uitjes voor een klein budget.

Landgoed Hoenderdaell – Noord Holland

In Noord-Holland vind je het prachtige natuurgebied Landgoed Hoenderdaell waar ook een dierenpark is. Dit ruim opgezette park heeft leeuwen, tijgers en panters, beren, aapjes die om je heen dartelen, alpaca’s die je kan voeren, schattige stokstaartjes en nog veel meer. Parkeren doe je er gratis en een dagkaart kost 14,50 euro (online). Kinderen tot twee jaar mogen gratis naar binnen, voor peuters betaal je 8 euro. Maar ben je van plan hier vaker te komen, dan is een familie jaarkaart voordeliger: 96 euro voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen mogen dan zo vaak ze willen het park bezoeken.

De Verkeerstuin – Amersfoort

Rijden op skelters, loopfietsen, stepjes: alles is beschikbaar in De Verkeerstuin in Amersfoort. En het allerleukste: de toegang is helemaal gratis tijdens de openbare openingstijden. Die past nog eens goed in het rijtje goedkope uitjes met kinderen!

Speelbos ‘t Laer – het Gooi

Dit speelbos is eigenlijk een grote natuurspeelplek met beekjes, een waterpomp, een boomstammenpad, je kunt er klimmen en klauteren, hutten bouwen en lekker vies worden in de modder. In de zomer is er een Dixi-toilet aanwezig en er staan genoeg bankjes voor ouders om op te zitten. Picknickmand mee en de kids zijn een middag zoet.

Reptielen Zoo Iguana – Vlissingen

Zijn je kinderen dol op reptielen? Dan moet je echt een keer naar Reptielen Zoo Iguana in Zeeland. Dit is de grootste overdekte reptielenopvang van Europa. Je vindt er onder andere schildpadden, slangen, hagedissen en krokodillen. Ook is er een ruimte waar eieren uitgebroed worden. Misschien maak je wel een geboorte mee! De meeste dieren zijn in beslag genomen en worden verzorgd in het opvangcentrum. Veel van deze dieren worden wanneer het kan weer in de natuur gezet. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen, voor kinderen tot en met elf jaar betaal je 8 euro en volwassenen mogen voor 9,50 euro naar binnen. Daarom past de Reptielen Zoo heel goed in het rijtje goedkope uitjes met kinderen.

Kinderboekenmuseum – Den Haag

Kinderboeken komen tot leven in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ga op avontuur met Kikker en eet mee met Rupsje Nooitgenoeg. Volwassenen betalen €10 per ticket, kinderen tot en met zes jaar betalen 7,50 euro.

De Tuinen van Appeltern

Kinderen kunnen samen op avontuur gaan op het Ontdekkingseiland in De Tuinen van Appeltern. Zo is er een bamboedoolhof, zijn er wilgentunnels, speelhuisjes en klimtoestellen en zelfs een kabelbaan. De toegang voor kinderen is gratis, volwassenen betalen 14 euro per persoon en kunnen daarvoor ook door de prachtige tuinen lopen voor inspiratie. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Ken je buurt: gratis en goedkope uitjes met kinderen

Kijk ook eens naar wat er in de buurt te doen is. Zo kan je vele gratis en goedkope uitjes met kinderen bedenken. Er is vast wel ergens een natuurspeeltuin waar kinderen zich een middag kunnen vermaken. Of een kinderboerderij, vooral erg leuk in de lente wanneer alle baby-dieren geboren zijn. Denk ook eens aan een blote-voeten-pad! Of misschien is er wel een beroemde attractie vlakbij jouw woonplaats, zoals de Zaanse Schans. Of de Amsterdamse Waterleidingduinen waar je herten en vosjes kan spotten. En wat dacht je van het strand: gratis en leuk in elk seizoen. Drenthe is een gratis openluchtmuseum met haar hunebedden om je achter te verstoppen.

In Amsterdam vind je het Artisplein wat gratis toegankelijk is en picknicken mag. Er is een lange fontein waar kinderen in mogen spelen en wat gegarandeerd plezier oplevert. Zo zijn er gelukkig nog vele gratis uitjes met kinderen te bedenken!

Deze 6 essentials zijn onmisbaar als je een dagje weg gaat met je peuter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme