6x de leukste uitjes voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie

Eropuit Valéry de Voijs 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Leuk hoor, die voorjaarsvakantie! Maar na een aantal dagen knutselen, film kijken, of taarten bakken is het de hoogste tijd om wat actie te ondernemen. Met deze leuke activiteiten voor kinderen vliegt de vakantie voorbij.

Enjoy!

Activiteiten voor kinderen

Jassen aan, mutsen op en veel plezier met deze activiteiten buitenshuis.

Kids Wonderland

Naast Breda ligt het magische Kids Wonderland. In deze binnen- en buitenspeeltuin kunnen kinderen hun energie kwijt op glijbanen, trampolines of lasergamen. Ook ouders of begeleiders mogen natuurlijk gezellig mee, al zijn niet alle toestellen geschikt voor volwassenen. Een ticket voor kinderen van 1 t/m 4 jaar kost 8.50 euro. Voor kinderen vanaf 5 jaar betaal je 9.50 euro, en voor jezelf leg je 3 euro neer.

ARTIS

Tot en met 6 maart kun je in Artis genieten van allerlei winteractiviteiten. Zo kun je een winterwandeling maken met mooie sfeerverlichting en warme hapjes tussendoor. Als je even wilt opwarmen kun je binnen terecht voor een speurtocht. Of je kunt even wegdromen in het Planetarium.

Verhaalvontuur

In verschillende steden kun je Verhaalvontuur spelen. Je krijgt een unieke schatkaart met QR codes.  Via filmpjes kijk en luister je naar het verhaal, je volgt de route, voert de missies uit en wint een prijs. Door bepaalde spelelementen wordt het nog erg spannend gemaakt. Deze route kun je zowel in Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Breda spelen. 

Lanter & Fanter Festival

In Amsterdam-West kunnen kids genieten van het Lanter & Fanter Festival. Van 23 t/m 27 februari kun je genieten van theatervoorstellingen, voorlees middagen of workshops. Ook is er een schaatsbaan, warme hapjes of een kindercinema. Het hele programma vind je hier.

Speelboerderij De Flierefluiter

Naast een grote buitenspeeltuin, is er ook een zwembad en een binnenspeelparadijs. Daarnaast is er een kinderboerderij waar allerlei dieren te bewonderen zijn. Aankomende maanden is het helemaal een feestje. In het voorjaar kun je namelijk op kraambezoek bij jonge lammetjes en kuikentjes. Dat maakt De Flierefluiter in Raalte een geschikt uitje voor het hele gezin. Voor kinderen van 2 tot 15 jaar betaal je 8.55 euro, voor volwassenen 4.50 euro.

Peppa Pig speeltuin

Wie kent ‘m niet? Peppa Pig heeft ondertussen al een aardige fanbase opgebouwd. En voor die fans is er goed nieuws. Wist je namelijk dat alle plekken die je in de animatieserie ziet ook in het echt bestaan? In Leidschendam kun je namelijk het Peppa Pig World of Play bezoeken. Een combo ticket (1 volwassenen + 1 kind) koop je voor 25 euro online.

Toch geen zin om naar buiten te gaan? Hier vind je leuke activiteiten die je met je kinderen kan doen als het regent. Altijd handig.

10 x dingen om binnen met kinderen te doen tijdens een herfststorm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme