Dit is het beste moment voor het organiseren van een babyshower

Gender reveal en babyshower Laurien Bleeker 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Je bent natuurlijk hartstikke blij dat je vriendin, zus of nicht zwanger is en brengt meteen de inner circle op de hoogte dat jij de babyshower wel wil organiseren. Alleen wat is nou het beste moment om de babyshower te laten plaatsvinden? En wanneer kun je het beste starten met het organiseren van een babyshower? We zochten het voor je uit.

Starten met het organiseren van een babyshower

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de start van het organiseren van de babyshower. Er zijn genoeg dingen te regelen, bedenken, doen en reserveren en je hebt eigenlijk maar kort de tijd. Meestal wordt een zwangerschap rond de twaalf weken bekend gemaakt. Dan heb je dus nog zes maanden om de babyshower te plannen. Zou je denken tenminste. De laatste weken van de zwangerschap wegen het zwaarst voor de zwangere, dus kun je die babyshower beter iets eerder laten plaatsvinden.

Het beste moment om dus te beginnen met de start van het organiseren van de babyshower, is zodra de zwangerschap bekend is gemaakt. Start met het maken van een lijst met genodigden en een locatie. Als je een locatie of bijvoorbeeld een bootje wil huren, moet je daar op tijd bij zijn.

Beste moment om de babyshower te laten plaatsvinden

Wanneer je dan alles aan het organiseren bent rondom de babyshower, is een datum prikken ook een goed idee. Een babyshower voordat de zwangere de twintig weken aantikt, is ietwat enthousiast. Een van de belangrijkere echo’s moet dan nog komen en dat is een spannend moment voor de aanstaande ouders. Als de uitslag goed is, valt er een last van hun schouders. Dan is de zwangere dus ook meer ontspannen en klaar voor een babyshower.

Organiseer de babyshower niet te laat. Te laat is in de allerlaatste weken van de zwangerschap. Bij 37 weken kan de baby al geboren worden, dus dat is erg krap. Het beste moment om de babyshower te laten plaatsvinden is dan ook tussen de 24 tot 32 weken zwangerschap. De zwangere is dan zes tot zeven maanden zwanger en voelt zich waarschijnlijk nog fit en vol energie.

In 2024 een babyshower organiseren? Dit zijn de trends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen