Had ik maar nooit… ‘De babyshower van mijn beste vriendin georganiseerd’

Persoonlijk Vera Guldemeester 9 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Hetty (30). Hetty heeft spijt dat ze de babyshower van haar beste vriendin heeft georganiseerd.

“Laura en ik zijn al 26 jaar beste vriendinnen. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, waren we close. We waren totaal anders, maar dat was juist ons geheim. De afgelopen jaren hebben we elkaar door dik en dun gesteund, in goede en slechte tijden.

Relatie

Op het moment dat mijn relatie eindigde, kreeg zij juist een relatie. Het was een moeilijke, maar ook fijne tijd. Zij steunde mij bij mijn verdriet en ik vond het, ondanks mijn pijn, fijn om te horen dat ze een leuke man had ontmoet. Ze wist zeker dat hij de ware was. Ik kon het alleen maar hopen voor haar. Ik gunde het haar van harte.

Zwanger

Na een relatie van een jaar liet Laura mij weten, dat ik tante zou worden. Ik was ontzettend blij voor haar, want ik wist dat Laura graag moeder wilde worden. Samen fantaseerden we over namen, hoe de baby eruit zou komen te zien en gingen we shoppen voor de baby.

Babyshower

Ik wist van Laura dat ze een over-the-top babyshower wilde, want ze is dol op alles wat groot is en opvalt. Als beste vriendin probeerde ik dat voor haar te regelen. Ik trommelde familieleden en vriendinnen op. Een tante van Laura wilde haar huis open stellen om daar de babyshower te houden. Dat was heel fijn, want alleen al de hapjes, de decoratie en de cadeaus waren al aardig duur.

Blinddoek voordoen

Op de dag van de babyshower was ik nerveus. Was dit wel groot genoeg voor Laura? Zou ze het wel goed genoeg vinden? Ik hoopte van wel. Ik haalde haar op onder het mom van ‘we gaan lekker lunchen’, maar nam haar mee naar het huis van haar tante. Eenmaal daar deed ik haar een blinddoek voor, zodat het een echte verrassing zou zijn.

Aan het juichen

Op het moment dat ik haar de blinddoek afdeed, stond ze middenin de woonkamer. Iedereen was aan het juichen. Laura deed alsof ze het leuk vond. Ze keek rond en ik zag direct aan haar gezicht, dat ze niet blij was. Ik probeerde er niet te veel aandacht aan te schenken. Hopelijk zou ze achteraf toch zeggen, zeker na de grote cadeaus die we hadden gegeven, dat ze een leuke middag had gehad.

Allesbehalve blij

Laura bedankte mij voor de middag, maar via via kreeg ik te horen, dat ze allesbehalve blij was met de babyshower. Ze vond het allemaal niets. Ze wilde het op een afgehuurde locatie en over-the-top vieren. Ballonnen, decoratie, muziek, grote taarten en nog veel meer. Nu had ze volgens haarzelf een ‘karige babyshower’ gekregen. Ze vertelde aan diverse mensen dat ik blijkbaar niet veel voor haar over had. Ik vond het jammer om dit te horen.

Confrontatie

Ik hou van eerlijkheid, dus toen ik dat hoorde besloot ik te vragen hoe het zat. Ze zei direct dat ze dat had gezegd en dat ze erg teleurgesteld in mijn was. Volgens haar had ik wel moeten weten dat ze het groter dan groot wilde hebben. Ik zei dat ik erg mijn best had gedaan gezien het budget dat er was. Ik zei dat ik het jammer vond dat het niet genoeg was voor haar.

Einde vriendschap

Vanaf dat moment staat onze vriendschap op een heel laag pitje, of eerder gezegd: ik weet niet of we nog vriendinnen zijn. Ik merk dat ik erg teleurgesteld in haar ben. Ik heb haar baby een keer gezien en we sturen nog af en toe een berichtje naar elkaar, maar verder dan dat komt het niet. Heel jammer, zeker omdat het over zoiets stoms als een babyshower gaat.”

Eva (32): ‘Ik heb mij op mijn werk overspannen gemeld, om zo langer bij mijn baby te blijven’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme