In 2024 een babyshower organiseren? Dit zijn de trends

Lifestyle Laurien Bleeker 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Of je nu zelf zwanger bent en je eigen babyshower organiseert, of die voor een zwangere uit je inner circle: het is handig om op de hoogte te zijn van de babyshower thema’s en trends die populair zijn in 2024.

Dan kun je namelijk een thema kiezen en gaan voor een over the top babyshower met alles erop en eraan. Zo wordt het een echt persoonlijk feest voor de zwangere mama to be. Dit zijn populaire babyshower thema’s en trends in 2024.

Populaire babyshower thema’s en trends in 2024

Natuurlijk is het altijd goed om te kijken wat bij de zwangere in kwestie leuk vindt: waar houdt ze van, welke kleuren, welke thema’s en trends? Dus doe inspiratie op met deze babyshower thema’s en trends die populair zijn in 2024 of copy paste voor een geweldig feest.

De genderneutrale babyshower

Een upcoming babyshower trend die in 2024 alleen maar populairder zal worden is de genderneutrale babyshower. Vooral ouders die al kinderen hebben, willen vaak het geslacht van hun volgende kind niet weten. In plaats van meisjes- of jongensachtige kleuren kies je dan voor zachte pastels zoals lila, geel of grijs. Bovendien leg je hiermee de nadruk echt op de komst van de baby en niet op het geslacht. Zoek je een populair genderneutraal thema voor een babyshower? Kies dan voor de natuur, dieren of de hemel.

De duurzame babyshower

Er is een groeiende trend naar duurzame babyshowers, met milieuvriendelijke versiering, herbruikbaar servies en natuurlijk ook duurzame cadeaus. Populaire babyshower thema’s die passen bij deze trend in 2024 zijn bosdieren met veel gebruik van hout, planten en neutrale tinten of een vruchtenthema. We horen je haast denken: vruchten? Yes, citroenen, peren, abrikoosjes of kersen zijn populair. Versiering aangepast op deze vruchten en tinten zorgen voor een megagezellig babyshower thema.

De vintage babyshower

Populaire babyshower thema’s en trends in 2024 zijn dus genderneutraal en duurzaamheid: de vintage babyshower sluit hier naadloos op aan. Denk aan een vintage gevoel met linnen tafelkleden, houten stoelen, oude karaffen en nostalgische versiering. Foto’s van de ouders (to be) uit de oude doos passen ook perfect bij dit thema.

De sterrenhemel

Sterren, planeten, de maan en ook de zon zijn een grote inspiratiebron voor babyshower thema’s en trends in 2024. Bovendien is het thema genderneutraal, dus pak je twee vliegen in een klap. Ga voor een blikvanger en laat een taart maken in het thema. We weten bijna zeker dat je de zwangere dame hiermee flink in het zonnetje zet.

Picknick als babyshower

Dit populaire thema is misschien niet heel geschikt voor moeder die in de koudere seizoenen een babyshower krijgen, maar voor de lente en zomer is het een geweldig thema. Een babyshower in de buitenlucht. Denk aan een lange tafel met kleden die zwieren in de wind, onder een grote fruitboom die volhangt met lampjes en lampionnen. Of allemaal zachte kussens op de grond om op te zitten en natuurlijk een paar manden vol met lekkers.

Had ik maar nooit… ‘De babyshower van mijn beste vriendin georganiseerd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme