Osteopathie bij baby’s: voor welke klachten kan het helpen?

Gezondheid Vera Guldemeester 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Osteopathie wordt steeds populairder: niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby’s. Bij welke problemen kan osteopathie bij baby’s helpen en na hoeveel sessies zie je resultaat? We geven je hieronder meer informatie over dit onderwerp.

Een osteopaat zoekt tijdens de behandeling naar bewegingsblokkades die klachten kunnen veroorzaken in het lichaam. Met zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in het lichaam van je baby te herstellen, waardoor de klachten geleidelijk af zullen nemen. Soms zie je kort na een behandeling al wat verbetering.

Osteopathie bij baby’s: wanneer?

Heb je het gevoel dat je baby zich niet goed voelt of ergens pijn heeft, doordat je baby het misschien zwaar heeft gehad tijdens of net na de bevalling? Dan kan osteopathie je baby zeker helpen. Denk hierbij aan situaties als: een snelle of juist langzame bevalling, een weeënstorm, stuitligging of een vacuümverlossing.

Voor welke klachten kun je met je baby naar een osteopaat?

Osteopathie bij baby’s kan in veel gevallen helpen. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende klachten voor je klaarstaan.

Veel huilen

Huilt jouw pasgeboren baby veel of is het zelfs een huilbaby? Dan kan een osteopaat met bepaalde handbewegingen ervoor zorgen dat je baby rustiger wordt en minder gaat huilen.

Reflux en veel spugen

Sommige baby’s hebben last van reflux en spugen veel. Ook bij deze klachten kan een osteopaat ingezet worden, waardoor de reflux en het spugen verminderd wordt of zelfs helemaal verdwijnt.

Slecht zuigen of slikken

Naast reflux en veel spugen kan je baby last hebben van slecht kunnen zuigen of slikken. Ook bij deze problemen kun je een osteopaat inschakelen.

Slaapprobleem

Kan je baby slecht in slaap vallen of schrikt het snel weer huilend wakker? Of slaapt je kindje telkens erg kort? Dan kan je baby met osteopathie rustiger worden, waardoor het beter en dieper gaat slapen.

Darmkrampjes

Veel baby’s hebben zeker in de eerste maanden last van darmkrampjes waardoor ze veel huilen en slecht slapen. Bij deze klacht kan een osteopaat met handbewegingen de darmen rustiger te laten worden.

Eczeem of allergieën

Als je baby veel eczeem of allergieën heeft, dan is het een goed idee om met hem of haar naar een osteopaat te gaan. Doordat het lichaam van je kindje niet goed in balans is, kunnen klachten als eczeem of allergie ontstaan.

Vervorming van het hoofdje

Is het hoofd van je kind door de bevalling vervormd of is er een afplatting door een voorkeurshouding ontstaan? Ook hiermee kun je naar een osteopaat.

Hoeveel behandelingen nodig?

Het aantal osteopathie behandelingen dat je baby nodig heeft hangt af van de klachten die je kind heeft. In de meeste gevallen zijn vier tot zes behandelingen genoeg. Tussen de afspraken zit meestal twee weken, zodat heeft het lichaam van je baby tijd heeft om te herstellen.

Wanneer je baby blijft spugen na het drinken: alle feiten op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme