6 dingen die fantastisch zijn aan een dagje ouder worden

Algemeen Eva ten Wolde 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Er komt een punt in je leven waarop je eigen verjaardag niet alleen feestelijk, maar ook een tikkeltje confronterend is. Herkenbaar? Dan is het de hoogste tijd om ook even stil te staan bij de mooie dingen die jouw prachtige leeftijd met zich meebrengt. Knoop het in je oren, want een dagje ouder worden is zo gek nog niet!

Een dagje ouder worden? Geen probleem, want dit zijn de voordelen!

Enne, onthoud: je bent zo oud als je je voelt. 😉

1. Je geeft steeds minder om de mening van anderen

Je bent op het punt gekomen dat je gewoon je eigen ding doet – op het gebied van opvoeding, mode, noem maar op. En als een gefrustreerde moeder op het schoolplein dat stom of ongepast vindt, boeit jou dat weinig tot he-le-maal niets.

2. Je hebt minder last van schuldgevoelens

Je slaapt er tegenwoordig geen minuut minder om als je een keertje niet naar de verjaardag van die yogavriendin of overbuurvrouw kan. Of het nu komt doordat je totáál geen zin hebt of een leukere afspraak in je agenda hebt – dat doet er niet toe.

Geen ontkomen meer aan: we worden officieel onze moeders als we deze leeftijd hebben bereikt

3. Je kan bullshit van mijlenver ruiken

Je hebt inmiddels een neusje voor mensen die niet het beste met je voor hebben. Er zijn geen woorden of daden voor nodig, want je kan het onraad bijna ruiken… Thanks, levenservaring.

4. Je weet op welke mensen je écht kan rekenen

De mensen die jou het meeste aan het hart gaan, kan je hoogstwaarschijnlijk op twee handen tellen. De vriendschappen die je hebt, zijn hierdoor nóg waardevoller. Kwaliteit boven kwantiteit!

8 tekenen die aangeven dat dit een vriendschap voor het leven is

5. Je hebt tegenwoordig duidelijke prioriteiten

Je weet inmiddels welke zaken in het leven er écht te doen – en welke totaal niet. Het kon voorheen wel eens lastig zijn, maar tegenwoordig kan je een duidelijk onderscheid maken tussen die dingen die je echt nodig hebt óf alleen maar wilt.

6. Je bent ontzettend dankbaar alles wat je hebt

Als je kijkt naar de mensen om je heen, voel je je al het rijkste mens op aarde. Wat wil je nog meer? Op dat soort momenten maak je je echt niet meer druk om de putjes in je billen of de rimpeltjes op je voorhoofd…

15x waarom we dankbaarder zijn geworden sinds we kinderen hebben

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme