Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Zwanger worden 9 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Wil jij zwanger worden? Deze 7 ovulatie apps helpen je daarbij

Proberen jullie zwanger te worden? Dan is het handig als je weet wanneer je ovuleert. Met behulp van deze zeven apps krijg je beter inzicht in je vruchtbare dagen. Handig!

Apps: tegenwoordig heb je ze overal voor. Het verbaast je dan ook vast niet dat er meerdere apps zijn waarop je ziet hoe vruchtbaar je bent.

Ovulatie apps voor als je zwanger wilt worden

Proberen jullie zwanger te worden? Dan kunnen deze ovulatie apps jullie helpen.

1. Fertility Friend

Deze app bepaalt jouw vruchtbare dagen op basis van bepaalde lichaamsobservaties. Fertility Friend maakt een vruchtbaarheidsgrafiek en een ovulatiekalender, samen met persoonlijke tips en analyses. Je kunt je menstruatiecyclus en vruchtbaarheidssymptomen zelf bijhouden in de app en voor je ovulatiedatum word je gewaarschuwd en hoor je welke dagen je het beste zwanger kunt worden.

2. Glow

Glow helpt vrouwen om sneller zwanger te worden, door ze te leren hoe gezondheid meewerkt aan een zwangerschap. De app registreert je medicijnen, symptomen, stemming en andere zaken die meespelen om zwanger te worden. De app helpt je om je gezondheid te verbeteren en laat zien wanneer je vruchtbaar bent aan de hand van vruchtbaarheidsgrafieken. Je krijgt meer inzicht in je ovulatie en vruchtbaarheid.

3. Clue

De app Clue geeft ook inzicht in je menstruatiecyclus, door je te leren hoe jouw cyclus je lichaam en geest beïnvloedt. De app geeft inzicht in hoe bepaalde factoren tijdens de cyclus kunnen veranderen, zoals stress, huid en energieniveau. Clue geeft herinneringen wanneer je ovuleert en menstrueert, zodat je op die manier altijd bent voorbereidt.

4. Menstruatiekalender Flo

Flo berekent nauwkeurig je menstruatie, ovulatie en vruchtbaarheid op een betrouwbare manier. Je kunt je menstruatiedagen bijhouden, stemmingen noteren en je pms-symptomen (premenstrueel syndroom) doorgeven. Ook deze app volgt je vruchtbaarheidsperiode en heeft een vruchtbaarheidskalender. Je kunt je huidige en vorige menstruatiecyclus analyseren aan de hand van de vruchtbaarheidscalculator en je krijgt voorspellingen over de volgende periode.

5. Clover

Ook de app Clover heeft een ovulatiekalander en houdt nauwkeurig bij wanneer je ovuleert. Je menstruatie wordt ook bijgehouden aan de hand van een menstruatiedagboek. Je weet altijd wanneer je volgende menstruatie begint, hoelang deze duurt en je kunt controleren of je overtijd bent. Door middel van herinneringen word je op de hoogte gebracht als je eisprong begint en ben je altijd goed voorbereid.

6. Zwanger Worden, Krijg de Baby

Deze app voorspelt je eisprong door middel van het vastleggen van je lichaamstemperatuur, vaginaal slijm en menstruatie. De maandelijkse kalender vertelt je elke dag hoe groot de kans is op bevruchting. Door het noteren van je temperatuur, humeur, gewicht, symptomen, geslachtsgemeenschap en vaginaal slijm wordt de eisprong voorspelt. Je gezondheid wordt bijgehouden en je krijgt tips over vruchtbaarheid, gezondheid en ovulatie.

7. Femometer

Ook deze app houd je menstruatie en ovulatie bij, door middel van een menstruatie-tracker en een ovulatiekalander. Je krijgt dagelijks advies en voorspellingen over conceptie en ovulatie. In de app kun je je gewicht en temperatuur bijhouden en abnormale symptomen worden snel ontdekt. Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van je cyclus en je ontdekt de verschillen ertussen.

Wil je zwanger worden? Probeer stress te vermijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme