Single Sas #38: ‘Kun je nog wel verliefd worden als je ouder bent?’

Columns Saskia 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

“‘Verliefd worden gaat niet meer zo gemakkelijk als vroeger’, zei de 55-jarige Desiree in het laatste seizoen van B&B Vol Liefde. Volgens haar moest de 60-jarige Hans het liefdesavontuur in Italië iets langer de tijd geven alvorens hij onze paradijsvogel naar huis stuurde bij gebrek aan connectie.

Hoewel ik totaal geen gelijkenissen heb met Desiree (de trouwe B&B Vol Liefde-kijkers zullen snappen waar ik het over heb), sloot ik mij bij deze opmerking aan. Je werd vroeger namelijk toch sneller en gemakkelijker verliefd.

Nieuw jaar, nieuwe ik

Vroeger leek ik op slag verliefd te worden. Kon ik na mijn derde date al dagdromend naar huis fietsen en had ik in gedachten mijn trouwjurk al uitgezocht. Bij wijze van. De rupsen leken zich voorheen eerder te ontpoppen tot hyperactieve vlinders en de hormonen in mijn lijf leken eerder van slag te zijn dan nu.

Dat is ook logisch. Niet alleen ben ik voorzichtiger met mijn hartje na de scheiding, maar ik heb ook met mijn kinderen te maken. Zij hebben tijdens mijn vorige relatiebreuk genoeg verdriet gehad, dat wil ik ze nu graag besparen. Ik laat dus iemand niet meer zo gemakkelijk toe in mijn leventje als voorheen.

Dat betekent niet dat ik de hoop opgeef. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht was – en ik de ene blunder na de andere heb geslagen, heb ik besloten om Tom toch nog een kans te geven. Een échte kans. Dit keer geen date waarbij ik eindig met grote chocoladevlekken op mijn broek, of opgedofte ongemakkelijke opera-taferelen. Dit keer wil ik er écht voor gaan.

Vandaar dat ik Tom heb gebeld om te vragen of hij samen op avontuur wil. Nu klinkt ‘avontuur’ wellicht te stoer; in werkelijkheid heb ik namelijk een midweek in een wellness center midden in België geboekt. Maar voor mijn doen is het toch behoorlijk dapper. Ik heb namelijk ook mijn Tinder-account verwijderd én heb tevens een sessie ingepland met mijn psycholoog. Bindingsangst klinkt misschien heel schattig in je tienerjaren; na je dertigste is de schattigheid er wel vanaf en zit het mijn liefdesleven behoorlijk in de weg.

Dus nieuw jaar; nieuwe ik. Met een open hart het avontuur aangaan, zodat ik keukenprinses Desiree het tegendeel kan bewijzen: verliefd worden is nog heel goed mogelijk als je ouder wordt.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #30: ‘Heb je van schrik in je broek gepoept?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen