Had ik maar nooit… ‘Abortus gepleegd op mijn achtentwintigste’

Zwanger Laura Saija 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit laten we lezers aan het woord die spijt hebben van iets. Zo kunnen ze spijt hebben over onderwerpen binnen het ouderschap, de opvoeding en zwanger zijn. Dit keer kun je het verhaal van Sanne (36) lezen. Zij heeft spijt van haar abortus.

“Aan het eind van mijn studententijd leerde ik Aron kennen. We werkten beiden bij een populaire bar in de stad. Aron en ik waren collega’s, maar konden het privé ook goed met elkaar vinden.

Vaste scharrel

En meer dan dat, hij was enorm aantrekkelijk en het duurde niet lang voordat we een seksuele relatie met elkaar kregen. We bleven regelmatig bij elkaar slapen, maar meer dan dat werd het nooit.

Het werd duidelijk dat Aron niet toe was aan een relatie, terwijl we wel regelmatig afspraken om seks te hebben. Hij werd mijn vaste scharrel, maar ik bleef daten met andere mannen. Elke keer als mijn dates op een teleurstelling uit liepen, kon ik weer bij Aron terecht. Ik mocht hem altijd bellen om bij hem te komen en ik zijn armen te liggen.

‘s Nachts afspreken

Ook na mijn studententijd bleven we afspreken. Inmiddels had ik een marketingfunctie bij een groot bedrijf, terwijl Aron nog steeds in de bar werkte. Onze ritmes waren compleet anders geworden. Vaak belde hij mij midden in de nacht om langs te komen, maar dan sliep ik al omdat ik de volgende ochtend vroeg op moest.

Inmiddels waren we al zo’n vijf jaar aan het scharrelen toen ik tegen Aron zei dat het genoeg was. Ik was inmiddels achtentwintig en toe aan een serieuze relatie. Ik had het gevoel dat ik niet serieus kon daten zolang ik met Aron af bleef spreken en daarom heb ik de laatste keer dat hij bij mij was tegen hem gezegd dat ik het af wilde kappen.

Ongepland zwanger

Twee weken later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik heb geen moment getwijfeld en meteen een afspraak gemaakt bij de huisarts, waar ik doorverwezen werd naar een abortus kliniek. De abortus vond plaats terwijl ik een enorme kinderwens had. Alleen wilde ik die kinderen niet met Aron. Ik was achtentwintig en kon de liefde van mijn leven nog ontmoeten…

Inmiddels ben ik zesendertig en heb ik de liefde van mijn leven nog niet ontmoet. Ik ben ongewenst kinderloos en ben bang dat ik dat ook ga blijven. Vaak vraag ik me af hoe mijn leven eruit zou hebben gezien als ik geen abortus gepleegd had.

Ongewenst kinderloos

Aron heb ik nooit van de abortus verteld. Ik ben er vanuit gegaan dat hij de baby niet wilde en heb er daarom niks over gezegd. Misschien was alles wel anders gelopen als ik de baby gehouden had. Ik was dan in ieder geval niet ongewenst kinderloos.”

Had ik maar nooit… ‘Mij laten verleiden om al aan kinderen te beginnen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme