7 persoonlijke dingen die je alleen deelt als jullie relatie serieus wordt

Persoonlijk Chiara Izelaar 4 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb je een nieuwe vlam aan de haak geslagen en begeef je je op een roze wolk? Dan is ‘t knap lastig om met beide benen op de grond te staan. Toch komt er een moment waarop je je heel goed beseft dat je klaar bent voor de volgende stap.

Klaar voor serieuze relatie

Als je bepaalde persoonlijke dingen met je lover deelt, is het misschien wel tijd om jullie relatie naar een hoger niveau te tillen. Vooral als dit wederzijds is natuurlijk!

1. Je ware gevoelens

Praten over je gevoelens is niet altijd even makkelijk; je stelt je tenslotte onwijs kwetsbaar op. Als je wil dat jullie relatie naar een hoger niveau wordt getild ben je toch geneigd om over die drempel heen te stappen. Zodra jullie je ware gedachten en gevoelens met elkaar delen zal jullie band alleen maar sterker worden.

2. Je angsten en onzekerheden

Pas wanneer je jouw lover vertrouwt kun je jezelf volledig openstellen. Naast een liefdesband delen jullie – als het goed is – ook een hechte vriendschap met elkaar. Wat bespreek je met je beste vriendinnen? Juist ja; je grootste angsten en onzekerheden. Als je in staat bent deze met je vlam te bespreken wijst dit erop dat je klaar bent voor de volgende stap.

3. Je wensen en behoeften

In het begin van je relatie ben je nog een beetje aftastend, je wil niet ‘té heftig’ overkomen. Maar zodra jullie steeds meer tijd met elkaar doorbrengen duf je het wel aan om je behoeften – op alle gebieden van je leven – met je lief te delen. Dit komt omdat je op een gegeven moment wil weten of de persoon in kwestie jouw behoeften in zekere zin zal steunen en vervullen.

4. Je financiën

Tijdens jullie eerste date heb je misschien wel verteld wat voor werk je doet, maar het is logisch dat je je salarisstrook niet boven tafel hebt gehaald. Gezien jullie naar mate de weken of maanden toch wel dromen over jullie eerste vakantie samen zullen jullie een budget moeten vaststellen. Misschien is een weekje naar de Malediven iets te hoog gegrepen voor jouw bankrekening?

5. Seksuele fantasieën

Jullie eerste slaapkameravonturen waren misschien een beetje awkward, omdat jullie elkaars lichaam nog moesten verkennen. Op den duur ben je steeds meer bereid om je partner hierin te sturen. Als je een diepgaande, langdurige relatie met iemand aan wil gaan, is het natuurlijk wel fijn als diegene weet hoe hij/zij je moet pleasen. Ook tussen de lakens!

6. Pijnlijke levenservaringen

Ieder persoon heeft een rugzakje. De één is wat zwaarder dan de ander, maar alsnog. Als je iemand volledig vertrouwt ben je niet alleen in staat om een stapje verder te gaan met diegene. Maar ook om pijnlijke ervaringen met je lief te delen. Eventuele gebeurtenissen kunnen veel effect hebben op je gedrag en/of relatie. Daarom wil je jouw lover graag op de hoogte stellen van jouw verleden.

7. Eventuele familie issues

Ieder huisje heeft z’n kruisje. Als je een leven opbouwt met iemand, is het fijn om te weten met wat voor schoonfamilie je te maken krijgt en hoe je partner met zijn familie omgaat. Je wil dan ook dat je lover goed voorbereid is op zijn eerste ontmoeting met jouw familieleden. Om te voorkomen dat hij/zij voor verrassingen komt te staan deel je alle ins and outs.

Lees meer over relaties:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen