Met een peuter naar Bali: 9 redenen waarom dat hartstikke leuk is

Eropuit Lisa van den Akker 25 okt 2022
Leestijd: 5 minuten

Met je peuter op vakantie naar Indonesië, hoe leuk is dat? Nou, heel leuk als je het Maxine en Justin vraagt. Samen met hun twee jaar oude dochter Olivia reizen ze voor onbepaalde tijd door Azië. Na een kleine twee maanden op Bali en Lombok weten ze het zeker: het is fantastisch om met een peuter naar Bali te gaan.

“Natuurlijk is het anders dan wanneer je zonder kinderen reist. Feestjes pakken zit er bijvoorbeeld niet echt meer in en je zult ook wat langzamer moeten reizen, maar er is nog steeds zoveel mogelijk”, vertelt Justin.

Met je peuter naar Bali

Hieronder delen Maxine en Justin negen redenen waarom Bali ook fantastisch is met een peuter erbij.

1. Ze hebben op Bali alles wat je peuter nodig heeft

“Eerst maar even praktisch, want hoe doe je dat met luiers, melk en überhaupt eten? Wij maakten ons vooraf heel druk over hoe dat zou gaan en namen van alles toch maar wat extra mee. Wat blijkt? Totaal niet nodig! Je kunt overal luiers en melk kopen. Wat betreft eten zal het misschien even een zoektocht zijn, vooral als je kind de lokale keuken niet wil proberen. Maar geen zorgen, je kunt overal fruit, groente en rijstwafels vinden. En heeft je kind zeer duidelijke eetwensen zoals kale pasta of doodgekookte groente? Als je het lief vraagt mag je bij elke accommodatie altijd snel wat koken voor je kind.

2. Je kunt nog heel veel doen met een kleintje erbij

Laten we eerlijk zijn, zo’n reis doe je vooral omdat je zelf mooie dingen wil zien op Bali, maar hoeveel kan er nog met een kind erbij? Als je een draagzak meeneemt kan er nog heel veel. Je kan dan vrij makkelijk de jungle in trekken en op zoek gaan naar prachtige watervallen. Natuurlijk moet je af en toe een liedje zingen en een snack geven om het gejengel tegen te gaan, maar wij hebben vrij probleemloos wandelingen van drie uur kunnen maken. Trouwens, met alle prachtige vlinders, bijzondere geluiden en mogelijkheden om te zwemmen is het voor je kind toch ook helemaal geen straf?

Dochter Olivia op het strand.

3. Locals zijn dol op kleine kinderen

De locals in Indonesië zijn dol op kleine kinderen. Neem je kleintje mee naar het strand en je kunt er vanuit gaan dat de kinderen en de bediening van de lokale warung vrolijk met jouw pareltje zullen spelen. Leuk voor je kindje en voor jou, want dan kun jij in alle rust genieten van je verse kokosnoot zonder het: ‘gemama-mama’.

4. Je mag in bijna alle hotels een kinderbedje opzetten

Lang niet alle hotels hebben kinderbedjes, maar het is nooit een probleem als je je eigen bedje op wil zetten. Dat is heel fijn want dan heb je veel meer keuze. Een tip daarbij is om bij je zoektocht naar hotels niet aan te geven dat je met een kind reist. Sommige sites als Booking.com geven dan voor sommige hotels ten onrechte aan dat je twee kamers moet boeken waardoor sommige opties ineens buiten je budget vallen. Zoek een kamer voor twee volwassenen en stuur de accommodatie die je wilt boeken een berichtje dat er ook een kleine meekomt. Dat is echt nooit een probleem.

5. Je peuter vermaken is easy op Bali

We kunnen wel willen dat ze de hele dag zelf spelen, maar de waarheid is dat we ze soms een handje moeten helpen. Gelukkig is een kinderhand snel gevuld op Bali met rondrennende apen, fladderende vlinders en loslopende koeien. Er is dus sowieso al veel te zien. Neem je een emmer en wat schepjes mee? Dan zit je weer een paar uur gebakken op het strand. En ook voor de waterratjes is er eindeloos vermaak want praktisch elke accommodatie heeft een zwembad en anders kun je altijd naar het strand of naar een waterval om te zwemmen.

6. Vervoer is goedkoop en zo geregeld

Op Bali en Lombok is het vervoer goedkoop en zo geregeld. Elke accommodatie kan privévervoer voor je regelen en anders vind je online genoeg betrouwbare chauffeurs. Voor een ritje van een paar uur ben je ongeveer 20 tot 35 euro kwijt en dan stoppen ze tussendoor ook nog even bij de supermarkt zodat je luiers, melk en andere benodigdheden kunt halen.

Bovendien zijn de afstanden op Bali relatief klein. Vaak ben je binnen twee uur wel op je volgende bestemming. Precies lang genoeg zodat je peuter een middagdutje kan doen en vrolijk aankomt bij de nieuwe accommodatie.

7. Je hebt hele fijne huizen met zwembad voor weinig geld

Droom jij van een privévilla met eigen zwembad en een fijne tuin? Op Bali heb je die al voor minder dan 50 euro per nacht. Je hebt dan een heerlijke plek voor je kind om rond te rennen, zonder kans om te verdwalen. Als je een villa uitzoekt met meerdere kamers hoef je bovendien geen slaapkamer te delen. Dat geeft je zoveel meer vrijheid na kinderbedtijd. Je hoeft bijvoorbeeld niet rond te sluipen als een inbreker en ook het vooruitzicht dat ten minste één van jullie een beetje kan uitslapen is natuurlijk het ultieme vakantiegevoel.

8. Bali is heel divers en heeft nog zoveel onontdekte plekken

Als je aan Bali denkt, denk je al snel aan hippe influencers met perfecte figuurtjes en surfers met indrukwekkende torso’s. Maar surfen en hip zijn is niet het enige wat er op Bali te doen is. Zeker in het noorden van Bali is het veel relaxter en zijn de stranden rustig. Bovendien vind je hier prachtige watervallen waar je ook met kleine kinderen heen kunt. Dus denk niet dat Bali alleen voor jongeren is, ook voor gezinnen met jonge kinderen is Bali een hele leuke bestemming.

9. Je kind kan veel meer aan dan je denkt

Als je over een verre reis met kleine kinderen droomt, is het heel makkelijk om het niet te doen omdat je denkt dat het niet kan met kinderen. Lang in het vliegtuig zitten, van plek naar plek verkassen en lange jungle wandelingen; het klinkt niet ideaal als je een kleintje op sleeptouw moet nemen. Maar wat ons het meest verbaasd heeft, is dat al die dingen waar we tegenop zagen, juist reuze meevallen. Die beren op de weg, vallen in de praktijk mee en een jong kind is echt ontzettend flexibel. Dus, wat zeg je ervan… reisje naar Bali boeken?”

Justin en Maxime zijn echte globetrotters, samen reisden ze de hele wereld over en zagen ze meer dan 60 landen. Ook zijn ze de oprichters van het platform Backpackcentrale. Inmiddels beleven ze hun avonturen met dochter Olivia (2) erbij.

Maak vliegen met jonge kids een stuk makkelijker met deze tips van stewardessen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme