Klimt je peuter uit zijn bedje? Deze momenten komen je dan vast bekend voor!

Kinderen Rachelle Abbas 9 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

De dag dat je kleine peuter het voor elkaar krijgt om uit zijn bedje te klimmen aka zijn kleine lichaam over de rails te gooien, is de dag dat je doei kunt zeggen tegen het leven zoals je het kende.

Als jij thuis ook een uit-bed-klimmer hebt, zul je je vast herkennen in deze momenten die gebeuren wanneer je kleine besloten heeft dat hij groot is en geen baby meer is die in een babybedje slaapt.

1. Hoi mama!

De eerste keer dat je peuter je nog verrast door trots voor je te gaan staan, nadat je hem op bed hebt gelegd (en eindelijk een kop thee of wijn voor jezelf hebt gehaald) is hilarisch. Je denkt dat het schattig en grappig is, totdat…

2. Hij absoluut niet meer in bed blijft

Zodra ‘ie er uit kan, zul je dat merken ook. Je hebt hem op bed gelegd, een boekje voorgelezen én tien keer gezegd ‘het is nu echt tijd om te slapen’. Maar je peuter heeft een nieuw gevonden vrijheid dus daar zal ‘ie ook zeker gebruik van maken.

LEES OOK: Dit is écht vervelend peutergedrag, maar blijkt eigenlijk heel belangrijk te zijn

3. Powernappies zijn voorbij

De luxe om je kleine in bed te leggen om 12:30 en je over te geven aan een paar uur me-time (oftewel stofzuigen en opruimen) zijn over. Een uit-bed-klimmende peuter vecht tegen zijn slaapjes overdag, totdat ‘ie om een uur of 15:00 in de auto knock-out gaat.

4. Het bed-hoppen begint

Als het je lukt om je peuter in zijn eigen bed te laten slapen, kun je hem zeker eens naast je eigen bed verwachten. In het begin worden ze verwelkomd, maar na een tijdje stop je hem terug in zijn bed maar word je vervolgens de volgende dag wakker met een grijzende peuter op je.

5. De driftbuien worden versterkt

Al deze verloren slaap en onderbroken nachten zullen zijn tol eisen voor je kleintje. Je zult merken dat de driftbuien wat (lees: veel) erger zijn dan normaal en dat hij heel kwetsbaar is, om bijna alles wordt ‘ie boos. Hij is moe, chagrijnig en moet gewoon slapen. Maar naar bed gaan is wat hem betreft natuurlijk geen optie.

LEES OOK: Deze 8 dingen zorgen gegarandeerd voor een driftbui bij je peuter

6. Overal kun je slapen

Je zult je kleine overal slapend vinden – op de meest gekke plekken. Midden in de gang, sowieso ergens op de vloer, tijdens het eten, in het zitje op de fiets, in een restaurant en zo gaat de lijst nog wel even verder.

7. Groot kinderbed

Als je dan eindelijk accepteert dat het bedje zijn doel heeft gediend, is het tijd om het te vervangen door een bed voor grote kids. Terwijl jij de tranen wegveegt omdat de baby-dagen over zijn, besef je nog steeds dat hij jouw baby is als je zijn kleine lichaam in dat gigantisch eenpersoonsbed ziet liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme