Peuters van 3 jaar brutaal en vervelend? Zes reden waarom dit juist de allerleukste leeftijd is

Kinderen Gina Koninkx 6 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerst krijg je de zogenoemde Terrible Two’s voor je kiezen en naarmate ze de drie jaar naderen, weten de meeste kleintjes precies hoe ze je uit de tent moeten lokken. Jouw peuter kan ongelooflijk vervelend zijn en soms kun je hem wel drie keer per dag achter het behang plakken, maar deze leeftijd is eigenlijk écht fantastisch.

Peuter van 3 jaar

Hoewel ze soms het bloed onder je nagels vandaan halen, zijn peuters ontzettend leuk. Niet alleen kun jij je kapot lachen om je mini, jouw peuter heeft ook nog eens een enorme fantasie.

1. Ze hebben humor

Jouw peuter is op deze leeftijd al behoorlijk grappig en kan serieus leuke opmerkingen maken of gedrag vertonen. Ze kunnen al haarfijn aanvoelen of ze grappig gevonden worden en vinden het dan ook vaak leuk om de clown uit te hangen (zelfs als er veel visite over de vloer is). Jullie kindje is op 3-jarige leeftijd eigenlijk al het komiekje van de familie.

2. Ze zijn overal in geïnteresseerd

Peuters zijn op 3-jarige leeftijd enorm geïnteresseerd in alles wat er om ze heen gebeurt. Vragen die beginnen met ‘waarom’ zul je dan ook de hele dag naar je hoofd krijgen geslingerd. Hoe fantastisch is het om jouw peuter zo bezig te zien zijn met zijn omgeving. Ze leren waanzinnig veel op deze leeftijd en het zal je verrassen wat ze allemaal onthouden.

3. Ze zijn slim

Jouw peuter neemt echt niet meer zomaar genoegen met alles en snapt iedereen om zich heen steeds beter. Het duurt niet lang meer voordat jullie kiddo doorheeft dat jullie in het Engels praten over dingen die hij niet mag horen. Hoewel hij het Engels dan niet verstaat, snapt hij wel dat jullie bewust over iets praten dat hij niet mag horen.

4. Ze zijn puur

Kinderen van drie jaar oud zijn ontzettend puur. Hoewel ze dus ook in alle eerlijkheid aan je vragen of je een baby in je buik hebt terwijl je net even wat te veel hebt genoten van de kerstdiners, zeggen ze ook de meest lieve (en random) dingen. Leuk idee: verzamel alle quotes van je koter voor later.

5. Een peuter is altijd vrolijk en enthousiast

Jouw peuter is echt een vrolijke bal liefde in huis, en dat de héle dag door. Hoewel je zelf misschien wel eens moe bent (te moe), is het eigenlijk heel leuk om te zien dat jouw kleintje zo ontzettend veel energie heeft.

6. Ze hebben een grote fantasie

Spelende kinderen van drie zijn hilarisch om te observeren. Als ze opgaan in hun spel, merk je dat ze veel fantasie hebben. Deze fantasie lijkt ook al behoorlijk op de werkelijkheid omdat ze de wereld om hen heen steeds beter leren begrijpen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen