Amy (32): ‘Mijn vriendin vraagt steeds of ik even op haar peuter wil passen’

Persoonlijk Laura Saija 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste vriendin van Amy vraagt steeds of ze op haar peuter wil passen, zodat ze kan sporten of boodschappen kan doen. Amy zit daar niet op te wachten, want die heeft net allebei haar kinderen op de basisschool.

“Ik ben lekker het huis aan het opruimen, alleen boodschappen aan het doen en rustig een tijdschrift aan het lezen zonder dat iemand mij stoort”, vertelt ze.

Peuter

“Vorig jaar verhuisden mijn man en ik naar een nieuwbouwwijk vlak buiten de stad. Er kwamen daar veel jonge gezinnen wonen die net als wij nog niemand kenden. Gelukkig klikte het meteen tussen mij en Noor.

We hadden beide kinderen van dezelfde leeftijd en die konden goed met elkaar opschieten. Al snel kwamen we regelmatig bij elkaar over de vloer en spraken we elkaar dagelijks. Voor mij was dat geweldig, want dit maakte het wonen in deze nieuwe buurt wel een stuk leuker.

Huilbaby

Noor werd zwanger van de derde en wij lieten het bij twee kinderen. Ik vond het ontzettend leuk voor haar, want na twee dochters kreeg ze een zoon. Toen Fos geboren werd, bleek hij meteen een huilbaby.

Noor had haar handen vol aan hem, ze liep dag en nacht met hem te wiegen. Ik vroeg regelmatig of ze de meiden af en toe een uurtje bij mij kwijt wilde, zodat ze even bij kon komen. Nu zijn we twee jaar verder en Fos is nog steeds een heel druk ventje.

Basisschool

De hele dag rent hij rond en heeft hij aandacht nodig. Toch is het een hele sociale en vrolijke jongen en we zijn allemaal gek op hem. Sinds twee maanden gaat mijn jongste kind ook naar de basisschool en nu heb ik eindelijk mijn handen vrij op de dagen dat ik niet werk.

Ik ben lekker het huis aan het opruimen, alleen boodschappen aan het doen en rustig een tijdschrift aan het lezen zonder dat iemand mij stoort. De oudste twee van Noor gaan ook naar de basisschool, maar Fos is nog thuis.

Vrije tijd

Nu vraagt Noor dus regelmatig of ze Fos even een paar uurtjes bij mij mag brengen, zodat ze even alleen boodschappen kan doen of naar een sportlesje kan gaan bijvoorbeeld. Ik vind Fos een hartstikke leuke peuter, maar ik geniet net van mijn vrije tijd.

Het is helemaal niet erg om af en toe een keer op hem te passen, maar het is nu elke week een paar keer raak. Ik vind het moeilijk om nee te zeggen, omdat ik inderdaad nu veel vrije tijd heb en omdat ze het de afgelopen jaren zo zwaar heeft gehad met Fos.

Enige vriendin

Ook is ze mijn enige goede vriendin hier en ik wil haar graag te vriend houden. Toch vind ik het raar dat ze dit van mij vraagt, ik heb mijn rust ook hard nodig.”

Dilemma: ‘Zal ik mijn vriendin vertellen dat ze eens wat strenger voor haar peuter moet zijn?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme