Pien (34) laat haar zoon buiten plassen: ‘Ik heb hier grote ruzie over gehad’

Persoonlijk Valéry de Voijs 14 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

“Piens zoon is nog maar net zindelijk wanneer zij hem buiten laten plassen. Dit is volgens haar de normaalste zaak van de wereld. Toch lijkt niet iedereen het daarmee eens te zijn. Ze heeft er zelfs een grote ruzie over gehad.

Met veel pijn en moeite heb ik mijn zoon zindelijk gekregen. Eindelijk is het ons gelukt; onze zoon kan de dag doorkomen zonder luiers. Ook ’s nachts gaat hij zonder luier naar bed, al gaat dat helaas nog niet altijd goed.

Buiten plassen

Aangezien wij in een klein appartement wonen, ga ik op vrije dagen vaak met mijn zoon naar buiten. We hebben een aantal mooie parken bij ons in de buurt, waar we heerlijk kunnen picknicken of voetballen.

Wanneer ik in de stad ben en mijn zoon moet plassen, zoek ik snel een lunchroom of restaurantje waar mijn zoon even naar het toilet kan. Als ik echter niet in de buurt van restaurants ben, of mijn zoon kan het écht niet meer ophouden, laat ik hem buiten plassen.

Buurtagent

Laatst waren we in één van de parkjes toen mijn zoon naar de wc moest. Aangezien er geen openbare toiletten of cafeetjes in de buurt waren, heb ik hem buiten laten plassen. Terwijl ik gehurkt naast hem in de bosjes zat, kwam een buurtbewoner boos op ons afgerend.

Ze schreeuwde dat ik asociaal was en dat ik mijn zoon niet buiten mocht laten plassen. Schijnbaar had ze me vaker gezien en irriteerde zij zich enorm. Ze vond het heel onhygiënisch. Ze nam zelfs foto’s van ons en zei dat ze de foto’s aan de buurtagent zou laten zien.  

‘Buiten plassen is onhygiënisch’

Ik wist niet wat ik moest zeggen en heb zelfs gehuild van de schrik. In mijn ogen deed ik niets verkeerd. Mijn zoontje is amper vier jaar oud; dan is het toch logisch dat ik hem buiten even snel mag laten plassen? Ik kan hem moeilijk in zijn broek laten plassen.

Toch ben ik enorm geschrokken van het voorval. De laatste keer dat we naar het park gingen, heb ik geprobeerd om een luier om te doen. Op het moment dat ik een luier tevoorschijn haalde begon mijn zoon keihard te huilen. Hij was namelijk trots dat hij eindelijk zonder luier naar buiten kon en dit leek een straf voor hem.

Ik heb de luier op dat moment thuis gelaten, maar ben wel naar een ander parkje gegaan. Ik durf namelijk niet meer naar hetzelfde park.”

Je kind in drie dagen zindelijk maken? Dit is de truc!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen