6x de allerleukste pocketgames voor peuters en kleuters

Kinderen Laurien Bleeker 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Ze passen vanwege het compacte formaat gemakkelijk in een rugtas of vakantiekoffer en zijn dan ook ideaal om mee te nemen op reis. De spelletjes kunnen onderweg worden gespeeld of op de vakantiebestemming. Superleuk om te doen met je peuter of kleuter, deze pocketgames!

Bunny Boo vanaf twee jaar

Een verrassend leuk spel voor de allerkleinsten onder ons. Kinderen vanaf twee jaar kunnen dit spel al spelen en de opdrachten beginnen makkelijk en worden moeilijker naarmate je kindje het beter begrijpt. Bunny Boo bestaat uit drie gekleurde blokken, een houten konijn en opdrachten in verschillende niveaus. Lukt het jullie om de plaatjes na te maken?

Brio Muzikale rups vanaf twee jaar

Dit is ook een van de leukste pocketgames voor peuters. Je moet wel tegen wat extra geluid kunnen, maar dan is dit wel een ontzettend leuk en muzikaal spel voor peuters en kleuters. Spelenderwijs leren ze melodieën maken door het lijfje van de rups op een bepaalde manier op het bord te zetten. Elk gat maakt een geluid wanneer er een houten blok in gelegd wordt. Het hoofd en de staart van de rups kunnen op verschillende manieren verbonden worden, wat elke keer een andere melodie oplevert.

Eenhoorn Flonkerglans vanaf drie jaar

Een makkelijk spel, maar wel met genoeg uitdaging voor peuters vanaf een jaar of drie. Het spel draait om de eenhoorns Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem en Toverstaart. Het is de bedoeling om je eenhoorn zo snel mogelijk aan het einde, bij de zon te laten komen. Het spel duurt niet zo lang, dus de aandacht van de kinderen is er goed bij te houden. Bovendien maken alle kleuren het al heel erg gezellig.

Reuzenkwartet van Dick Bruna vanaf drie jaar

Kwartetten blijft een leuk spel en kan je kinderen vanaf drie jaar al gemakkelijk aanleren met dit reuzenkwartet van Dick Bruna. In primaire kleuren en met duidelijke en herkenbare afbeeldingen én kaarten die net wat groter zijn, kan je peuter gemakkelijk meedoen aan dit kaartspel. Lezen is dan ook nog niet nodig en dat maakt dit kwartet een van de leukste pocketgames voor peuters en kleuters.

Bumba memory pocketgame vanaf drie jaar

De felle kleuren, stevige kaarten en natuurlijk de afbeeldingen van Bumba en vriendjes trekken peuters en kleuters enorm aan. De pocketgame bevat 24 memokaartjes om memory mee te spelen. Uiteindelijk gaat het erom wie de meeste paartjes heeft gevonden. Dit spel kan ook goed samen gespeeld worden met oudere broers en zussen en de allerkleinsten zijn er vaak verrassend goed in.

UNO Junior Paw Patrol vanaf vier jaar

UNO Junior is de vereenvoudigde versie van het populaire spel UNO. Dit is een uitgave met de honden van Paw Patrol erop, wat deze pocketgame voor peuters en kleuters natuurlijk nog leuker maakt. Het kaartspel lijkt een beetje op het spel Pesten en de winner is degene die als eerste alle kaarten wegspeelt. Een verslavend spel dat bijna iedereen leuk vindt.

Op vakantie met je peuter? Dit zijn de leukste campings in Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen