Quinty (47): ‘Na de feestdagen wil ik van mijn man scheiden’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Quinty is al jaren niet meer blij met haar huwelijk. Na diverse pogingen om haar huwelijk te redden, weet ze het nu zeker: ze wil van haar man scheiden. Toch wacht ze nog even om het hem te vertellen. “Ik wil nu niet, een aantal weken voor de feestdagen, de bom laten barsten.”

“Inmiddels ben ik twintig jaar getrouwd met Florian en we zijn in totaal 23 jaar samen. Voordat we kinderen kregen, waren we elkaars beste vrienden. We deden alles samen en hadden ontzettend veel lol. Zeventien jaar geleden kregen we ons eerste kind en dertien jaar geleden kregen we er nog een tweeling bij. Zeker de komst van de tweeling bracht ons heel veel stress, ze waren de eerste twee jaar namelijk veel ziek.

Ups and downs

Net zoals ieder huwelijk, heeft ook ons huwelijk veel ups and downs gehad. De laatste vijf jaar waren het voornamelijk downs. Een affaire van mijn man met een andere vrouw, leugens over geld en nog een aantal dingen, hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen in mijn man ernstig is beschadigd. Toch heb ik hem iedere keer weer een kans gegeven onder het mom van ‘ik wil zoveel jaar niet weggooien’, tot nu. Ik ben er helemaal klaar mee en het is tijd om voor mezelf te kiezen.

Na de feestdagen van mijn man scheiden

Ik heb Florian meerdere kansen gegeven om ons huwelijk te redden, maar hij doet niets. Het lijkt wel alsof het hem allemaal niet boeit. Ik heb daarom besloten, om na de feestdagen van mijn man te scheiden. Ik kan niet meer en wil niet meer. Natuurlijk gaat het geen makkelijke tijd worden, maar ik weet zeker dat ik sterk genoeg ben deze scheiding te overleven en er nog sterker uit te komen.

Op vakantie naar Zwitserland

Het liefst zou ik nu al willen zeggen dat ik van hem wil scheiden, maar ik wil nu niet voor onrust zorgen. Net zoals elk jaar gaan we met mijn schoonfamilie met kerst en oud en nieuw op vakantie naar Zwitserland. Mijn schoonouders huren daar ieder jaar een groot huis en mijn zwager en schoonzus gaan ook altijd mee met de kinderen. Ik wil nu niet, een aantal weken voor de feestdagen, de bom laten barsten en de feestdagen voor iedereen verpesten.

Begin januari

Ik heb daarom met mezelf afgesproken om het begin januari tegen Florian te zeggen. Ik ben al bezig met het schrijven van een brief aan hem. Deze wil ik hem dan overhandigen, samen met de papieren voor de scheiding. De afgelopen maand heb ik al met een advocaat gesproken over mijn plannen en hij zou alle papieren voor mij in orde maken. Voor mij is het helemaal duidelijk en ik weet zeker, dat de scheiding mij veel rust zal geven.”

Iemand helpen na een scheiding? Zo kun je dat doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen