Redactie
Redactie Horoscoop 6 apr 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Ram-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- en Boogschutter-moeder

Is jouw kind tussen 21 maart en 20 april geboren, dan is hij of zij een echte enthousiasteling die precies weet wat-ie wil. Dit krijg je als Weegschaal-, Schorpioen- en Boogschutter-moeder te stellen met je kleine Ram.

Ram-kinderen met een Weegschaal-moeder

Vuur- en Luchtelement

Het spontane kind met de wikken en wegende moeder. Jij als conflict vermijdende moeder met een kind dat graag de confrontatie met je opzoekt. 
Het zal z’n best moeten doen om dat voor elkaar te krijgen. Jij bent een ster in bemiddelen, in wikken en wegen, en zoekt altijd de harmonie. Ruzie ga je zo lang mogelijk uit de weg. Maar de Ram is dus precies het tegenovergestelde. Die houdt namelijk wel van een potje vechten, uitdaging, avontuur en spanning. Jij zult al je diplomatieke gaven in moeten zetten om dit te voorkomen.

Toch is het belangrijk dat jij je kind stimuleert om voor zichzelf op te komen. Spontaniteit en risico’s nemen is een sterke eigenschap van je kind, maar moet dit wel zo klein als het is leren ontwikkelen en mee om te leren gaan. Dus, Weegschaal-moeder, zet je schrap en ga het avontuur aan met je kind. Zo kunnen jullie beiden veel van elkaar leren. Jullie zijn elkaars tegenpolen, maar wel mooi aanvullend.
 Leer je kind om zich af te stemmen op anderen en te leren luisteren, daar zal het later veel plezier van hebben. Gevoelens en emoties worden direct en spontaan geuit door je Ram-kind. Het kan direct heftig reageren, maar is het ook weer zo vergeten.

Tip: Stimuleer de kunstzinnige talenten van je kind, daar ben jij goed in. Hier zit de verbinding bij jullie. Sport en muziek slaan goed aan bij je Rammetje.

Ram-kinderen met een Schorpioen-moeder

Vuur- en Waterelement

Het drukke kind met de oplettende moeder. Jij voelt je sterk verbonden en hebt behoefte aan een intense relatie met je kind. Je voelt heel goed aan wat er aan de hand is of waar je kind mee zit. Zodra er iets is wat opgelost moet worden, sta jij in je kracht en ben je er voor je kind. Het enige waar je voor uit moet uitkijken is om samen geen machtsstrijd aan te gaan. Jij bent hier erg gevoelig voor, want je ego wordt snel geraakt. Je kind daagt graag uit, want heeft spanning en avontuur nodig. Probeer hier iets speels voor te verzinnen. Je zult je angsten af en toe in de ijskast moeten zetten, want een Rammetje speelt het liefst met gevaarlijke dingen.

Stiekem houd jij daar ook wel van, maar niet als het om je eigen kind gaat. 
Op school staat je kind bekent als haantje de voorste. Het reageert namelijk vrij direct op de omgeving en situaties. Het wil direct zijn/haar mening geven. Ook kan het niet lang stil zitten in de klas en moet er altijd wel iets gebeuren. Het vuurtje van je kind wordt snel aangewakkerd, terwijl het water van de schorpioen (stille wateren hebben diepe gronden) het vuur kan doven. Jij als Schorpioen-moeder wil eerder de diepte in, wil weten hoe alles zit en het liefst de controle houden over je kind.

Tip: Kijk of je een teamsport kunt vinden wat je kind leuk vind. Het kan daar veel energie in kwijt en leert ook nog “samen” te spelen.

Ram-kinderen met een Boogschutter-moeder

Twee Vuurelementen bij elkaar

Het avontuurlijke kind met de ondernemende moeder. Dat ziet er goed uit. Jullie vermaken je wel samen. Of de een, of de ander bedenkt wel weer iets spannends. Jij kunt je kind goed motiveren met je optimistische houding. Je geeft je kind de ruimte om zich te ontwikkelen en moedigt het aan om te leren. Het krijgt alle kansen om zich te ontplooien. Boogschutters staan bekend om hun goede geestelijke ontwikkeling, maar ook om hun liefde voor verre reizen en interesse in afgelegen plaatsen en landen. Daar heb je met een Rammetje plezier van, want die houdt van het avontuur. Spontaan kan je kind mee gaan als jij iets bedenkt en op stap wilt gaan. 


Toch is het goed om af en toe eens even stil te staan en te kijken of jij je kind niet een beetje teveel vrijheid geeft. Grenzen zijn ook belangrijk, en je vurige Rammetje kan daar nog wel eens doorheen drammen. Toch is de Ram met al het vuur wat het in zich heeft ook best zachtaardig. Gevoelens worden spontaan en ongecensureerd geuit. En dat geld ook voor boosheid en verdriet.

Tip: Je hebt een uiterst ongeduldig kind die gevoelig is voor kritiek maar met weinig zelf kritiek heeft. Bovendien wil het ook nog graag gelijk hebben. Leer je kind dat het daar niet om gaat in het leven. Maar dat je wel mag zeggen wat je denkt.

Heb je het algemene artikel over het Ram-kind gemist? Hier kun je het teruglezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme