Waarom kinderen van enge poppen houden

Kinderen Valéry de Voijs 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sommige kinderen lijken er geen genoeg van te krijgen. Hun poppen kunnen niet eng genoeg zijn als je het hen vraagt, maar waarom kicken sommige jonge kids eigenlijk op deze creepy dolls?

Dus als jouw kind één van de scary dolls-liefhebbers is, hoef je je geen zorgen te maken. Meerdere kinderen houden van enge poppen en wel om deze redenen.

Kinderen houden van enge poppen

Zelf speelde je wellicht met een Barbie of Action Man, maar jouw kind wordt lyrisch van een enge pop in duivelskleren. Misschien heb je je weleens afgevraagd of je kind wel helemaal oké is. Wij kunnen je gerust stellen: er is niets mis met je kind. Sterker nog, er zijn tal van kinderen die van enge poppen houden.

Zo ging er laatst nog een video viraal op TikTok waarbij een meisje in tranen uitbarstte toen ze haar verjaardagscadeau uitpakte. Haar tante had de jarige job namelijk een wel heel bijzondere pop cadeau gedaan. De enge pop was nog groter dat het meisje zelf, en zag er mega eng uit. Het creepy gezicht van de pop leek het meisje niets te doen en ze was ontzettend dankbaar met haar nieuwe aanwinst.

@kyliespector

anyone else have a wednesday adams for a daughter? 😂🧟‍♀️🖤 #funny #halloween #creepy #kids @Sad Girl Does Art = the cool aunt 🖤

♬ original sound – kyliespector

Het meisje uit deze TikTok-video is geen uitzondering. Zo is ook dit meisje gek op haar creepy doll. De enge pop en het meisje zijn onafscheidelijk als we haar professionele Instagram-pagina moeten geloven. De twee hebben maar liefst meer dan 6.000 volgers en slepen dagelijks honderden likes binnen.

Waarom kinderen van enge poppen houden

Psychotherapeut dr. Elizabeth Fedrick heeft hier een aantal mogelijke verklaringen voor, vertelt ze aan Parents.

  • De poppen zijn uniek. Kinderen kunnen zich volgens haar aangetrokken voelen tot griezelige poppen omdat ze uniek zijn: “Er is veel ruimte voor creativiteit, en kinderen kunnen er een fantasierijk spel van maken.”
  • Kinderen weten niet wat eng is. Jonge kinderen zijn nog niet geconditioneerd en weten simpelweg nog niet wat griezelig is. Naarmate kids opgroeien worden ze door de maatschappij, volwassenen en de media beïnvloedt waardoor ze een ander beeld krijgen van enge dingen. Peuters hebben dus nog een geheel eigen idee van de werkelijkheid.
  • Herkenning speelt ook een rol. Vaak worden kinderen aangetrokken tot poppen omdat ze zichzelf kunnen herkennen. Zij zien het echte haar of grote ogen als iets vertrouwds. Dat een pop toevallig eng is, is voor hen niet relevant.

Wie is Huggy Wuggy: dit is het verhaal achter deze nieuwe trend onder kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen