Waarom is babyzwemmen zo goed voor jou en je kleintje?

Gezondheid Vera Guldemeester 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een baby hebt dan is het leuk om eens naar babyzwemmen te gaan. Wist je dat wanneer je baby drie maanden oud is je al naar zo’n les kan? Babyzwemmen is niet alleen voor je baby genieten, maar ook voor jou. Naast samen plezier hebben is het zwemmen met je baby ook voor veel andere dingen goed.

Tijdens deze lessen, die ongeveer dertig minuten duren, is het water extra warm. Dit is erg ontspannend voor je baby. Kijk tijdens het eerste zwembadbezoek goed hoe je kind op het zwemmen reageert. Als het veel huilt en erg onrustig is dan levert dat veel stress op en kun je het beter een maand later nog eens proberen.

Waarom babyzwemmen goed is

Er zijn genoeg redenen waarom het goed en fijn is om naar babyzwemmen te gaan. Hieronder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Het versterkt de band tussen jullie

Wanneer je samen met je baby gaat zwemmen zal je zien dat de band tussen jullie twee wordt versterkt. Niet alleen het huid-op-huid contact is erg fijn, ook is babyzwemmen een goede manier om je kind de volledige aandacht te geven. Lekker samen in het water, zonder enige afleiding. Hoe fijn is dat?

Water werkt ontspannend

Water heeft doorgaans een ontspannende werking op je baby. Het drijven in het warme water is rustgevend. Je zal zien dat je kindje na het babyzwemmen erg moe is en diep in slaap valt. Dit is voor jou natuurlijk het uitgelezen moment om een dutje mee te doen.

Kracht opbouwen tijdens babyzwemmen

Tijdens het babyzwemmen worden door de waterweerstand en het drijven in het water de spieren getraind. Hierdoor krijgt je baby een goede spierbeheersing en wordt er extra spierkracht opgebouwd. Een goede spierbeheersing en spierkracht is belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling van je kind.

Goed voor hart en longen

Sporten en beweging is goed voor het hart en voor de longen. Het zwemmen en het bewegen tijdens het zwemmen heeft dan ook een positieve invloed op het hart en de longen van je baby.

Bevordering van motorische ontwikkeling

Wanneer je met je baby gaat zwemmen wordt de motorische ontwikkeling van je kind bevorderd. Wist je dat baby’s die naar babyzwemmen gaan een beter evenwicht ontwikkelen en eerder dingen vast kunnen grijpen? Dit blijkt uit onderzoek van de Noorse Universiteit van Wetenschap & Technologie.

Waarom zwemmen en yoga een gouden duo zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme