Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Beauty 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

5 x redenen waarom we anderen vaker een compliment moeten geven

Je kent het wel. Je moet ongesteld worden, bent onzeker over die pukkeltjes op je kin en voelt je tien kilo zwaarder dan die week ervoor. Kortom: je voelt je lelijk, saai of stom. Wanneer jij toch even een kopje koffie gaat drinken op het terras maakt die serveerster ineens een complimentje over je ogen. Even heel eerlijk… dit kan toch heel je dag goedmaken? Het geven (en krijgen!) van complimenten is toch een win-win situatie? Dit is waarom we anderen veel vaker een complimentje kunnen geven!

Geef anderen vaker een compliment

Eigenlijk zouden we aan één reden al genoeg hebben, maar enfin. Vijf redenen waarom we anderen vaker een complimentje mogen geven:

1. Het leert je anders naar de wereld te kijken

Zoals Tony Robbins zegt: energy flows where attention goes. Als jij dus aandacht schenkt aan de mooie dingen, zul je je hersenen trainen om het mooie te zien. Het gaat dus niet alleen om de mooie dingen van anderen, maar om alles om je heen.

2. Je gaat jezelf mooier vinden

Als jij jezelf traint om meer mooie dingen bij anderen te zien, zul jij deze dingen ook in jezelf gaan zien. Je gaat jezelf dus als het ware onbewust ook vaker complimentjes geven, waardoor je jezelf dus ook beter voelt

Waarom kunnen vrouwen maar moeilijk complimenten accepteren?

3. Er kan een leuke vriendschap ontstaan

Ook voor de social butterflies onder ons, is een mooie vriendschap altijd mooi meegenomen. Ze hoeft echt niet meteen de plek van je nieuwe bestie in te nemen, maar er kan wel een leuk contact uit ontstaan. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen toch?!

4. Je kunt ervan leren

Als jij anderen vaker een complimentje geeft, zul je zien dat je heel wat nieuwe dingen leert. Je zult nieuwe winkeltjes en merken ontdekken, en handige tips krijgen. De ander vindt het vast super leuk als jij een compliment maakt over haar nieuwe jurk, dus dan zal ze je maar al te graag vertellen waar ze hem vandaan heeft.

5. Je geeft anderen een goed gevoel

Deze reden hoeven we toch eigenlijk niet meer uit te leggen? Denk maar even aan het fijne gevoel dat jij krijgt als iemand je een complimentje geeft. Dat gevoel wil je toch een ander toch ook geven?

Waarom kunnen vrouwen maar moeilijk complimenten accepteren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme