Kom maar door! 7x kleine gewoontes die je leven veranderen

Algemeen Valéry de Voijs 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Als jij aan de meest succesvolle versie van jezelf denkt, zie je misschien wel een andere versie voor je iemand. Iemand die niet zo streng is voor zichzelf, dingen beter op orde heeft, of iemand die nét iets meer op haar spaarrekening heeft. Wat je doel ook is, je kunt niet in één dag veranderen. Wedden dat deze kleine gewoontes je leven kunnen veranderen?

Deze kleine gewoontes zullen niet veel moeite kosten, maar zullen in the end een groot verschil maken.

Deze gewoontes maken het verschil

Met deze kleine aanpassingen ga jij op de lange termijn grote veranderingen zien. Komen ze:

1. Maak je bed op

Een opgemaakt bed gaat niet meteen je leven veranderen, maar als jij jezelf deze kleine gewoonte aanleert, maakt dat op de lange termijn veel verschil. Als jij voor dat eerste kopje koffie al één taak gedaan hebt, kun je jezelf al een schouderklopje geven. Je begint je dag in ieder geval heel anders

2. Schrijf je levensdoelen op

Bedenk wat je graag wilt bereiken, en schrijf dat op. Dus nee, niet typen maar daadwerkelijk even die balpen erbij pakken. Uit onderzoek blijkt dat je je doelen vaker behaald wanneer je ze dus daadwerkelijk op papier hebt gezet.

3. Eet meer groenten

Klinkt cliché maar het is toch echt waar: your biggest wealth is your health. Als je gezonder wilt gaan leven hoef je echt niet opeens je levensstijl drastisch om te gooien, maar als jij begint met wat groen op je bordje zul je vanzelf zien dat je smaak langzaam verandert en jij met de tijd gezonder zult worden.

4. Geef jezelf deadlines

Wil jij over drie jaar dat boek uitbrengen? Maak dan een planning en schrijf iedere week een hoofdstuk. En zie jij jezelf over een paar jaar op dat bootje door de grachten dobberen? Zet dan nu iedere maand wat geld opzij: een super nuttige gewoonte

5. Lees meer

Je kunt wel honderd excuusjes bedenken waarom jij dat boek niet uitleest. Geen zin, te moe, te weinig tijd en ga zo maar even door. Maar believe me.. lezen heeft mega veel voordelen. Het maakt je slimmer, is goed voor je geheugen, en je slaapt er beter door.

6. Vervang ‘sorry’ met ‘dankjewel’

Als je erop gaat letten zeg je vast veel te vaak ‘sorry’ terwijl dat helemaal niet nodig is. Vervang ‘sorry’ de volgende keer met ‘dankjewel’. In plaats van je te excuseren dat je iets te laat bent, bedank je de ander voor het wachten. Dezelfde boodschap, zonder je continue te verontschuldigen.

7. Geef jezelf complimentjes

En last but not least… maak er een gewoonte van om jezelf iedere dag een complimentje te geven. We hebben vaak de neiging om heel streng voor onszelf te zijn, of ons onbewust heel de dag door de bekritiseren. Vertel jezelf voortaan iedere ochtend hoe mooi je haar zit, wat voor goede moeder je bent, of hoe lekker je gekookt hebt. Doe dit een maandje, en je zult (nóg) positiever over jezelf denken

Sorry zeggen tegen je kinderen, hoe doe je dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme