8 simpele manieren om je relatie een boost te geven na kinderen

Relatie Laura Saija 30 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Heb je het gevoel dat je je partner soms op de laatste plek zet sinds jullie kinderen hebben? Dan ben je niet de enige. Bij veel stellen komt de relatie op een lager pitje te staan zodra er kinderen in het spel zijn.

Toch zijn er een aantal simpele manieren om wat dichter tot elkaar te komen. Je hoeft er niet eens heel veel moeite voor te doen, het zit hem in de kleine dingen.

Je relatie een boost te geven na kinderen

Heb jij het gevoel dat je je relatie een boost nodig heeft? Probeer dan de volgende tips eens uit.

Opruimen voordat de kinderen op bed liggen

Ken je het? De kinderen liggen eindelijk op bed, maar je partner en jij zijn de halve avond nog aan het puinruimen. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar hoe fijn is het als het huis aan kant is als de kinderen nog wakker zijn. Na het bed ritueel kunnen jullie tijd nemen voor elkaar, in plaats van het huishouden doen.

Praat met elkaar

Over elkaars dag, over de toekomst, over het verleden, eigenlijk over alles wat je maar wil. En nee, niet alleen over huishoudelijke taakjes die moeten gebeuren.

Leer de kinderen dat ze moeten wachten als jullie met elkaar praten

Als jullie dan ook eindelijk met elkaar aan het praten zijn, is het wel fijn als jullie niet continu onderbroken worden. Als de kinderen weten dat het niet de bedoeling is om door jullie heen te praten, zullen ze het op den duur ook niet meer gaan doen.

Zoen met elkaar

Het kan natuurlijk dat jullie nog dagelijks aan elkaar lippen hangen, maar voor sommige stellen is een oprechte zoen zelfs ver te zoeken. Weet je nog toen jullie elkaar net kenden? Zoen elkaar net zo passioneel als toen, het kan je relatie een boost geven.

Pak elkaars hand vast

Terwijl jullie op de bank zitten, als jullie op straat lopen, gewoon even tussendoor in de keuken. Pakken jullie nog wel eens ouderwets elkaar hand vast?

Geef elkaar complimenten

Iedereen houdt ervan om een compliment te krijgen, ook jouw partner. Zelfs na twaalf jaar vindt hij het nog leuk om te horen dat zijn haar leuk zit, dat hij zo grappig is of dat hij een slimme zet heeft gedaan op zijn werk.

Date zonder kids

Daten als er kinderen in het spel zijn, is niet altijd vanzelf sprekend. Sommige stellen hebben het geluk dat er altijd een opa of oma wil oppassen, maar dat is zeker niet voor iedereen het geval. Een oppasmeisje uit de straat kan uitkomst bieden. Heb je echt helemaal niemand die op kan passen? Verzin dan dingen die jullie samen thuis kunnen doen als de kinderen slapen om je relatie een boost te geven, zoals spelletjes.

Samen ontspannen

Het hoeft natuurlijk niet altijd een spannende date te zijn, je kunt ook gewoon samen op bed of op de band relaxen met een film. Jullie hebben het druk genoeg met kleine kinderen in huis. Even samen niets moeten en ontspannen is ook een must.

7 signalen die niet veel goeds beloven in een relatie, volgens deze psychotherapeut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme