Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 31 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Toch (nog) niet toe aan een relatie? Zo vertel je het aan degene met wie je date

Je kan iemand nóg zo leuk vinden, soms zit een relatie er echt (nog) niet in. Dat hoeft helemaal niks te maken hebben met de persoon die je zo leuk vindt, misschien ben jij nog niet toe aan een relatie of wil je je liever eerst focussen op de kids. Hoe ga je om met zo’n situatie en hoe zorg je ervoor dat je de ander dit op een goede manier kan uitleggen?

Makkelijk is het niet, maar soms moet je de keuze voor jezelf maken om in ieder geval op dit moment geen relatie aan te gaan. Dat kan heel veel verschillende redenen hebben en wij zijn dan ook de laatste die daarover zullen oordelen. Hoe moeilijk ook, het is wel belangrijk dat je uitlegt aan de ander waarom dit jouw keuze is.

Geen relatie op dit moment

Soms voelt het gewoon niet goed. Je date is lief, zorgzaam, aantrekkelijk, heeft altijd aandacht voor je en jullie kunnen samen lachen, tóch zie jij het op dit moment niet zitten om een relatie aan te gaan. Dat is ook nogal een commitment, maar dat kan bij de ander absoluut onverwacht en hard aankomen. Het is daarom ten eerste belangrijk dat je eerlijk vertelt waarom jij op dit moment geen relatie wilt met de ander.

Het is echt niet altijd even makkelijk om de ander de waarheid te vertellen, maar dat is wel het juiste. Behandel de ander zoals jij zelf ook behandelt zou willen worden. En zeg nou eerlijk? Jij zou in dit geval toch ook liever de waarheid horen in plaats van aan het lijntje te worden gehouden? Overigens, zeggen wij niet per definitie dat je iets moet afkappen. Wellicht werkt het ook wel voor jullie om wat jullie hebben niet het label ‘relatie’ te geven. Vraag dat dan ook aan de ander.

Laat ook echt je gevoelens zien tijdens zo’n gesprek met de ander. Het kan namelijk echt zo zijn dat je er zelf enorm veel verdriet van hebt. Het kan zo zijn dat de ander je hierdoor veel beter begrijpt en ook gelooft dat je dit echt niet met plezier doet maar dat je een reden hebt om ergens wel of niet voor te kiezen.

Geef de ander de ruimte

Hoewel jij natuurlijk je verhaal wilt doen, is het ook belangrijk om de ander de ruimte te geven hierop te reageren. Onderbreek diegene dan ook niet als hij of zij ook zijn verhaal wilt doen. Geef de ander naast ruimte ook de tijd om een reactie te geven. Het kan namelijk echt als een klap komen voor de ander.

Probeer in ieder geval wel met elkaar in gesprek te blijven want wie weet hoeft dit helemaal niet het einde van jullie romance te betekenen. In sommige gevallen kan tijd of wat meer afstand van elkaar al veel goed doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme