Oh oh… De meeste relaties lopen stuk in de lente, en wel hierom

Relatie Rachelle Abbas 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Jouw beste vriendin twijfelt ineens heel erg aan haar relatie. Ook de buren beginnen steeds harder tegen elkaar te schreeuwen. Om nog maar te zwijgen over jouw eigen gemixte gevoelens. Het lijkt wel alsof alle liefdessprookjes gedoemd zijn te mislukken. In de lente zetten we onze zonnebril op en onze roze bril af. Wacht even… Wat heeft ons liefdesleven met dit seizoen te maken?

Na die intense winterdip komen we ein-de-lijk uit onze schulp. Het zonnetje zorgt ervoor dat alle stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. We voelen ons happy en we zitten lekker in ons velletje. Al die nieuwe, positieve energie maakt dat we openstaan voor nieuwe ervaringen. Als jouw vriendinnen je spontaan meevragen naar het strand, een terrasje of festival is de kans groot dat jij volmondig ‘ja!’ zegt.

Postive vibes

Tja, je hebt nu natuurlijk ook geen reden om in je warme bedje te blijven liggen. Je bent allang blij dat die Netflix sessies en liters thee tot een eind zijn gekomen. Je hebt zin om te socializen en helaas kan je lover – die je in de wintermaanden warm hield – niet altijd in participeren.

Samen met je vriendinnen plan je date na date in. Een borreltje hier, een barbecue daar… En op al deze events ontmoet je lieve, leuke en gezellige mensen. Eenzame gevoelens en de angst om als single aan de kersttafel te schuiven of het nieuwe jaar in te luiden zijn ver te zoeken.

5 signalen die je lichaam afgeeft als je ongelukkig bent in je relatie

Kortom; je voelt je vrijer en gelukkiger dan ooit. En je behoefte aan deze gevoelens wordt steeds groter. De kans is groot dat je als partner steeds meer verlangt naar meer speelruimte in je relatie. In combinatie met de postive vibes – en alcoholische versnaperingen – kan dit voor verleidelijke momenten zorgen.

Vooral omdat jouw gelukshormoon ook de nodige vlinder teweegbrengt. Vlinders die weleens de verkeerde kant op kunnen fladderen, oeps!

Relatie ten einde?

Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat jouw relatie stukloopt. Als je een stabiele relatie hebt hoef jij je nergens zorgen om te maken. Al die happy feelings kunnen er uiteraard ook voor zorgen dat jullie dichter naar elkaar toegroeien. Maar mocht je al een tijdje twijfelen aan je relatie is de kans groot dat je de knoop in de lente doorhakt!

4 tips om te voorkomen dat je relatie saai wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme