Hoeveel ruimte moet je elkaar geven in een relatie? Dit is het antwoord

Persoonlijk Rachelle Abbas 26 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Me-time is essentieel voor iedereen, omdat we allemaal zo nu en dan wat tijd voor onszelf nodig hebben. Als je een relatie hebt en je partner zegt dat hij wat ruimte nodig heeft, zijn er veel manieren om met zo’n situatie om te gaan.

Je hoeft je geen zorgen te maken, wanneer iemand tijd voor zichzelf nodig heeft (en dat geven) kan gezond zijn voor de relatie – helemaal in bepaalde omstandigheden. Je moet dingen in balans houden om er zeker van te zijn dat dit alleen maar positief effect zal hebben op je lovelife.

Begrijp wat je partner nodig heeft

Als je partner je vertelt dat hij meer ruimte nodig heeft, probeer er dan over te praten en de reden te ontdekken van dit verzoek. Het komt misschien niet per se door jou, dus wees niet direct defensief. Misschien heeft hij een stressvolle periode op het werk, of heeft ‘ie het gevoel dat hij meer met mijn vrienden moet omgaan. Als je de reden begrijpt, kun je erachter komen hoeveel partner je partner wil en hoeveel jij wilt geven om je relatie gezond te houden.

LEES OOK: Ai: mensen met dit sterrenbeeld gaan het snelst vreemd

Heeft zijn behoefte aan ruimte jou op een negatieve manier beïnvloed?

Zodra je partner zijn reden vertelt om meer ruimte te willen, probeer dan te begrijpen waarvoor dat nodig is. Specifiek zijn over wat nodig is, zal jou precies helpen te weten of er iets is wat je fout hebt gedaan, hoeveel tijd hij nodig heeft en wat jij kunt doen. Wil je partner bijvoorbeeld meer tijd voor zijn of haar hobby’s? Dan kun je dagen plannen waarop hij kan doen wat hij wil doen.

Laat ruimte geen afstand worden

Wanneer jij je partner de ruimte biedt die hij nodig heeft, kan de situatie een beetje vreemd worden en voel je ineens wat afstand. Om dit te voorkomen, moet je van tijd tot tijd aandacht aan elkaar besteden.

Laat zijn beslissing je relatie niet beïnvloeden

Wanneer je eraan denkt om je partner de ruimte te geen die hij vraagt, moet je die beslissing nemen op basis van zijn persoonlijkheid. Het is best redelijk om iemand meer ruimte te geven, helemaal als dat gezond kan werken voor je relatie, maar je moet ervoor zorgen dat het niet tegen je gebruikt wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme