Susan Dalstra
Susan Dalstra Lifestyle 25 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

6 vrouwen onthullen de grootste drama’s die ze hadden met hun schoonfamilie

Als je een engel van een schoonmoeder hebt, mag je in je handjes knijpen. Hoeveel verhalen zijn er wel niet van vrouwen wiens schoonouders hen het leven zuur maakt?

Een moeizame band met de schoonfamilie is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor filmmakers, maar is in de praktijk knap vervelend.

Band met de schoonfamilie

Experts vermoeden dat het te maken heeft met dat de vrouwen in de familie (onbewust) strijden om hun machtspositie. Plots is er een vrouw die niet alleen de tijd en aandacht van hun zoon opslokt, maar ook nog wat in de melk te brokkelen heeft. Daar gaat de ene schoonmoeder net wat relaxter mee om dan de ander.

Deze vrouwen hadden het in ieder geval zwaar te verduren.

1. Joods

‘Ik beschouw mezelf niet als een bijster religieus persoon, waardoor ik het ook niet zo’n punt vond dat mijn man joods is en ik katholiek. Dus toen mijn aanstaande schoonmoeder op mijn bridal shower verkondigde dat ik de perfecte bruid voor haar zoon zijn als ik joods was, was ik met stomheid geslagen. Toen ik haar zei dat David, mijn man, niet heel erg religieus is, zei ze dat hij ‘door een fase’ gaat. Mijn man was 32. Het duurde twee dopen die ze weigerde te bezoeken en vier jaar voordat we een open en eerlijk gesprek hadden over hoe we ons hier overheen konden zetten. Ironisch genoeg noemen mijn kinderen zichzelf joods en zijn ze religieuzer dan wie dan ook in de familie.’

2. Inzinking

‘Mijn extreem relaxte schoonmoeder had een totale inzinking tijdens het rehearsal dinner. Zij en mijn schoonvader boden aan het te betalen en dat we het konden houden waar we maar wilden. Tot ze een maand van tevoren zei dat ze liever zou willen dat we het bij de bowlingbaan zouden houden in plaats van het restaurant dat we al hadden betaald. Daarnaast wilde ze van beide kanten de hele familie uitnodigen, wat in plaats van 30 mensen zou leiden tot een mini-bruiloft van 124 personen. Ze heeft m’n man wekenlang huilend opgebeld, maar we gingen er niet in mee. Het is nog steeds een gevoelig onderwerp en een inside joke, maar inmiddels zijn we wel weer oké. Al kan ik nooit meer hetzelfde naar bowlingbanen kijken.’

(Schoon)ouders die zich bemoeien met jullie opvoeding: zo ga je ermee om

3. Kalmeren

‘Mijn schoonmoeder flipte compleet de pan uit omdat ze tijdens onze bruiloft met het diner niet tegenover haar zoon zat. Ze maakte er zo’n scene van dat mijn man noodgedwongen het halve diner heeft gemist om haar te kalmeren.’

4. Outfit

‘Toen ik was bevallen van mijn dochter, had ik al helemaal bedacht wat ze zou dragen als ze uit het ziekenhuis zou komen. Het was van een Frans merk, ik had het er non-stop over. Ik denk dat mijn schoonmoeder niet luisterde want zij kwam opdagen in het ziekenhuis met een complete outfit voor de baby om aan te trekken als we naar huis mochten. Zij was gekwetst dat ik niet voor haar keus ging, en ik was geirriteerd omdat ze mijn keus niet respecteerde. Overbodig te zeggen gingen we voor mijn outfit. Ik heb de foto’s nog als bewijs.’

Schoonouders als draken? Dit is hoe je er het beste mee omgaat

5. Buitenstaander

5. ‘Ik ben enig kind en mijn man komt uit een gezin met drie kinderen. Ik hoopte altijd dat die hechte familie mij zou omarmen, maar hoe hard ik ook probeer, het is duidelijk dat ze me nog steeds zien als een buitenstaander. Tijdens Thanksgiving duwde zijn zus zelfs haar telefoon in m’n handen om een foto te maken met de woorden: ‘Laten we een foto maken met alleen de familie’. Dus ja, dat gebeurde.

6. Witte jurk

‘Mijn schoonmoeder droeg een witte jurk naar mijn bruiloft.’

Een hecht gezin ontstaat door te beginnen met dit ene ding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme