Fluffy slijm: zo maak je het makkelijk zelf

Lifestyle Janne Vogel 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Slijm maken is al een tijdje hot, maar tegenwoordig verovert ook fluffy slijm de wereld. Instagram en Pinterest staan vol met schitterende plaatjes van het felgekleurde, fluffy slijm, dus het leek ons hoog tijd om een receptje te delen. Ready?

Fluffy is – zoals je misschien al verwachtte – net iets meer fluffy dan ‘normaal’ slijm en voelt daardoor superlekker. Het is net een soort zachte, kleurrijke wolk. Klinkt goed, toch?

Fluffy slijm maken

Dit heb je nodig:
– Vloeibare (kinder)lijm
– Scheerschuim (geen gelscheerschuim)
– Lenzenvloeistof (met borax!)
– Voedingskleurstof
– Mengkom
– Lepel/spatel

LEES OOK: Gaby: ‘Bijna al mijn bewaarbakjes in haar kast zijn gevuld met slijm’

Stap 1

Knijp de hele fles (kinder)lijm leeg in de plastic bak en doe een klein beetje kleurstof bij de lijm. Hoe meer kleurstof je bij de lijm doet, hoe feller de kleur wordt. Als voor bijvoorbeeld babyblauw of zachtroze wil gaan, voeg je maar een klein drupje toe.

Stap 2

Roer de kleurstof en de lijm goed door elkaar met je lepel of spatel. Voeg eventueel nog wat extra druppels kleurstof toe, tot de kleur naar je smaak is.

Stap 3

Spuit een heleboel scheerschuim bij het mengsel, zodat je slijm lekker fluffy wordt! Blijf een poosje roeren, tot de lijm en het scheerschuim goed met elkaar mengen. Pas als het één gladde substantie is, ben je klaar voor stap 4.

Stap 4

Als je heel, heel goed geroerd hebt, voeg je een flinke scheut lenzenvloeistof aan het mengsel toe. Het stofje borax in de vloeistof zorgt ervoor dat het slijm straks niet aan je handen plakt en maakt de substantie wat dikker. Als je slijm nog niet dik genoeg is, voeg je gewoon nog een beetje lenzenvloeistof toe.
Als je slijm langzaam loslaat, weet je dat je klaar bent met deze stap.

Stap 5

Als je slijm loslaat en dus de juiste substantie heeft, kun je het op een gegeven moment met je handen kneden. Je fluffy slijm is klaar!

Bewaartip: als je slijm na een tijdje minder fluffy wordt of een beetje uitdroogt, kun je er een beetje nieuw scheerschuim bij doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slijmmaken.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme