Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 23 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Samen slapen met je partner is echt niet altijd zo fijn als je denkt: 5 dingen die we eraan haten

Slaap als een reus, slaap als een roos. Als een roos zul je helaas niet altijd slapen als je naast iemand anders ligt. Natuurlijk heeft het zo z’n voordelen samen slapen, maar anderzijds verlang je ook nog weleens naar de tijd waarin je het hele bed voor jezelf had.

Waarom samen slapen echt niet altijd fijn is

Natuurlijk, je voelt je lekker veilig naast je partner en kunt knuffelen wanneer je wilt (als de ander dat ook wilt tenminste) maar je kunt ook genoeg dingen bedenken je zo afschuwelijk vindt aan samen slapen. Help?!

1. Snurken en scheten

Ja, eigenlijk alles wat met de -s begint, vind je irritant in bed. Als je partner snurkt, kan dat dramatisch zijn voor je eigen nachtrust. Alsof je naast een zaag slaapt. Heb je een partner die veel scheten laat? Dan hebben we pas écht met je te doen. Yawkk.

2. Een partner die ligt te draaien als jullie samen slapen

Nog zoiets wat jouw nachtrust compleet kan verstoren: een partner die veel draait in z’n slaap. Elke beweging voel jij ook en als je eindelijk in slaap valt, draait de ander zich weer om en kun jij weer van voor af aan beginnen met schaapjes tellen. Pfff.

3. Een partner die nog uren op zijn of haar telefoon zit

Super storend, vooral als jij lekker wil gaan slapen. Een partner die pas gaat slapen als de laatste nieuwtjes, mailtjes en appjes zijn gecheckt. Dat licht weerkaatst op het plafond van jullie slaapkamer. Het ergste van alles? Als de telefoon eenmaal uitgaat ligt je partner binnen één minuut te slapen en kun jij van irritatie niet meer slapen.

Drie keer raden wat jouw partner als eerst doet in de ochtend, juist… telefoon checken.

Val je maar niet in slaap? Slapen als een roosje! 9 tips en tricks om ‘s avonds sneller in slaap te vallen

4. Een partner die ijskoud aanvoelt of juist bloedheet

Ook niet fraai hoor. Een partner die heel veel zweet in bed zodat het gloeit onder de dekens. Anderzijds zit je ook niet te wachten op een paar koude ijsklompen tegen je benen. Hoewel, meestal zijn het toch de vrouwen met koude voeten. Oeps.

5. Jullie hebben verschillende slaapgewoonten

Samen slapen is fijn als jullie op dezelfde manier slapen. Toch komt het maar al te vaak voor dat koppels andere slaapgewoonten hebben. Jij gewend aan een lichtje op de kamer, hij juist in het pikkedonker. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme