Sanne (29): ‘Hij vroeg of ik onze relatie privé wilde houden’

Persoonlijk Valéry de Voijs 27 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Vreemdgaan, affaires, ontrouw; allemaal scenario’s die veel schade kunnen aanrichten. Zo is Sanne* (29) verwikkeld in een ingewikkelde situatie. Ze is een jaar samen met een man die achteraf iemand anders bleek te hebben. Toch kan ze hem niet zomaar vergeten.

“Tijdens mijn vakantie op Bali heb ik Bas leren kennen. Ik was aan het backpacken, en hij was daar voor zaken. Op een feestje liepen we elkaar tegen het lijf. Hij kwam mij bekend voor, maar ik kon zo snel niet achterhalen waar ik hem van kende. We hebben het die avond heel gezellig gehad en wisselden nummers uit. Later die week spraken we nog een keer af. We huurden een scootertje en boekten een super romantisch hotel. Tijdens die date viel het kwartje. Ik herkende hem wel degelijk. In Nederland en België staat hij namelijk regelmatig in the picture. Door zijn belangrijke functie op werk, krijgt hij geregeld media-aandacht.

Stiekem vond ik dat best spannend. Ik keek een beetje tegen hem op, en voelde me vereerd dat hij met mij wilde zijn. Hij legde uit dat hij nog niet toe was aan een serieuze relatie en dat hij het graag rustig aan wilde doen. Dat vond ik prima. Ook wilde hij het privé houden en vroeg of ik er met niemand over wilde praten. Achteraf was dat natuurlijk een mega grote red flag. Toch hield ik mijn mond en ging mee in het ‘stiekeme’ gedoe.

Hij wilde absoluut niet op beeld

In het verleden heeft zijn relatie negatieve aandacht gekregen, dus hij wilde er nu voorzichtig mee omgaan. We spraken dan ook nooit bij hem thuis af, maar boekten altijd een hotel. Op een dag spraken we weer af in een fijn hotelletje in Duitsland waar we de nacht doorbrachten. In de ochtend kreeg ik een video-oproep van mijn zus. Half slaperig nam ik de telefoon op terwijl Bas naast mij niets hoorde en verder sliep. Halverwege mijn gesprek werd hij wakker en raakte volledig in paniek. Hij werd super kwaad en zei dat hij absoluut niet op beeld wilde. ‘Maar dit is mijn zus!’ riep ik nog, maar het kwaad was geschied. Hij wilde absoluut niet dat zijn liefdesleven bekend zou worden en vertrouwde niemand.

Na die ruzie hebben we elkaar een paar maanden niet gezien. Hij was heel boos op me en zei dat ik zijn vertrouwen had geschaad. In het begin voelde ik me heel schuldig, maar later ging ik beter nadenken. Er moest iets anders aan de hand zijn, zijn paranoïde gedrag kon niet alleen uit privacy-redenen komen. Ik heb hem gebeld en gevraagd of we konden afspreken. Na drie keer te hebben afgezegd kreeg ik eindelijk een moment om met hem af te spreken.

De aap uit de mouw

Daar heb ik hem recht in zijn ogen aangekeken en gevraagd wat de echte reden is waarom hij zo geheimzinnig was. Daar kwam de aap uit de mouw. Meneer had namelijk al een vriendin. Hij bracht het nieuws alsof het niets was. Hoewel ik een vaag vermoeden had was ik toch gebroken. Dat nieuws kwam echt als een klap, en ik heb huilend afscheid genomen.

Twee weken later stond hij voor mijn deur. Rood doorlopen ogen van het huilen en een alcohollucht om hem heen. Hij was helemaal de weg kwijt. Hij vertelde hoe verliefd hij op me was en zei dat hij weg wilde bij zijn vriendin maar het niet durfde. Hij was als de dood dat zijn vriendin de vuile was zou buiten hangen en er weer zo negatief over hem gepraat zou worden. Op dat moment was hij zo kwetsbaar en geloofde ik hem. Hij heeft toen twee dagen bij me doorgebracht.

Toch kreeg ik daarna weer een klap te verduren. Zijn vriendin bleek zwanger te zijn. Dat was voor mij de grens. Hoe verliefd ik ook was, ik kon niet met hem zijn terwijl zijn vriendin thuis zwanger op de bank op hem zat te wachten. Opnieuw namen we afscheid. Toch probeert hij me nog steeds te bereiken en wilt hij graag afspreken. Hoe graag ik ook bij hem wil zijn, ik moet nu sterk zijn en hem negeren. Daarbij heb ik mijn lesje wel geleerd. Of iemand nu ‘bekend’ is of niet; wanneer hij een vriendin heeft, is het einde verhaal.”

*Wegens privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. De echt namen zijn bekend bij de redactie.

Onderzoek: dit is wat gelukkige stelletjes doen (85% van de tijd)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme