Redactie
Redactie Lifestyle 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Een schoon huis betekent meer zin in seks, volgens onderzoek

Een schoon huis betekent een schoon hoofd, dat hoeven we je niet te vertellen. Bovendien is het ook gewoon lekker als alles er weer fris en fruitig bij staat. Wij komen met nóg een goede reden om eens even lekker schoon te gaan maken. Een schoon huis zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je meer zin in seks krijgt, blijkt uit onderzoek!

Klinkt best gek, toch? Toch is er een logische verklaring voor. Voor het onderzoek werd namelijk specifiek gekeken naar de relatie tussen seks en een schoon huis. En de resultaten zijn zéér interessant te noemen.

Schoon huis en je relatie

Voor het onderzoek werden 1000 mensen ondervraagd. Van die deelnemers gaf 44% aan dat zij een schoon huis verkiezen boven seks (no joke). Zij gaven aan een schoon huis belangrijker te vinden voor hun relatie, dan seks. En dat is niet alles. De helft van de deelnemers gaf aan liever weer bij hun ouders te wonen, dan in een rommelig huis te wonen.

Oei, een rommelig huis zou dus best voor een break-up kunnen zorgen, hoewel het onwaarschijnlijk klinkt. Toch gaf 40% aan dat het echt een doorslaggevende factor zou kunnen zijn om de relatie te verbreken.

Invloed op je seksleven

Nu rest ons de vraag: heeft een rommelig huis ook echt invloed op je seksleven? Naast het feit dat je je misschien aan je partner zou kunnen irriteren, is het best gek voor te stellen dat je libido kan dalen. Toch bleek uit het onderzoek dat de helft van de deelnemers zich meer aangetrokken voelde tot hun partner wanneer hij of zij de huishoudelijke takenlijst heeft afgevinkt. Een opgeruimde slaapkamer is nóg beter: 60% van de deelnemers gaf aan dat ze dan waarschijnlijk meer zin in seks zouden hebben.

Waarom is (geen) rommel zo belangrijk?

Dat een niet opgeruimd huis dus een impact kan hebben op je relatie, is nu wel duidelijk. Maar waarom trekken we er ons zoveel van aan? Het is heel simpel: we focussen ons er nu eenmaal automatisch op. Ons brein ziet automatisch rommel en viesheid, we kunnen er dus niks aan doen.

Het eist dus simpelweg onze aandacht op en leidt ons af van de dingen die we eigenlijk willen doen, van creatief bezig zijn tot seks. Daarnaast triggert rommel stress: het kan overweldigend voelen, angsten met zich meebrengen en zorgen voor een hoger stresshormoon.  Als je hoofd onbewust afgeleid is door de troep en gestresst door raakt door de omgeving, wordt het automatisch lastiger genieten van je ‘normale activiteiten’ omdat je het gevoel het dat er teveel gaande is om je heen. Het geeft een gevoel van niet genoeg ruimte, tijd en energie. Daar gaat je plezier tijdens de seks..

5 bewezen manieren om langer en dieper te slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme