Shylena (19) in Vier handen op een buik: ‘Ik moest kiezen tussen mijn vriend en de baby’

Nieuws Lisa van den Akker 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze week startte het nieuwe seizoen van televisiehit Vier handen op een buik. De eerste aflevering, waarin de 19-jarige Shylena te zien is, zorgt direct voor veel reacties van kijkers.

In het programma Vier handen op een buik worden tienermoeders tijdens hun zwangerschap gevolgd en begeleid door een bekende Nederlandse moeder. In de eerste aflevering van dit seizoen is dat niemand minder dan Kim Feenstra.

Kim Feenstra en Shylena

Kim begeleid de 19-jarige Shylena die op haar jonge leeftijd al veel heeft meegemaakt. Zo kampte ze met een verslaving en is ze op school erg gepest, vertelt ze aan Kim. “School geen veilige plek voor mij”, zegt ze daarover tijdens een fotoshoot die Kim voor haar heeft georganiseerd.

Ook tijdens haar zwangerschap heeft Shylena het niet gemakkelijk. Al snel blijkt dat ze er alleen voor zal komen te staan. Ze vertelt dat haar vriend tegen haar zei: “Of je doet een abortus, of ik ben bij je weg.” Abortus was echter geen optie voor Shylena. “Ik vond het wel rot dat ik mijn vriend zou verliezen, maar ik krijg er wel iets moois voor terug.”

Bron: BNNVARA / Skyhigh TV

Zieke moeder

Daar houdt de ellende voor de aanstaande moeder echter nog niet op. Haar woonsituatie is namelijk verre van ideaal. Ze woont met haar moeder in een klein tweekamerappartement en dat terwijl haar moeder ook nog eens ernstig ziek is. Ze heeft al jarenlang kanker en werd ook nog getroffen door een herseninfarct. Omdat de aderen van haar been zijn dichtgeslibd is ze daarnaast in afwachting van een beenamputatie.Toch slaapt de aanstaande oma nu noodgedwongen op de bank, omdat ze haar dochter en aanstaande kleinkind de slaapkamer gunt.

Dat de band tussen Shylena en Kim goed is, blijkt wel als Shylena aan Kim vraagt om bij de bevalling aanwezig te zijn. Als het moment daar is, gaat Kim dan ook naar het ziekenhuis om Shylena bij te staan. Als uiteindelijk de vader van de baby erbij komt besluit Kim zich terug te trekken en de jonge ouders de ruimte te geven.

Reacties van kijkers

Op Twitter stromen de reacties op de aflevering binnen. Kijkers laten weten hoe heftig ze de situatie van Shylena vinden.

Al klinkt er ook kritiek op het feit dat Shylena zes weken na de bevalling alweer gaat samenwonen met haar nieuwe vriend.

Vier Handen Op Eén Buik is elke dinsdagavond om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Weer genieten van Een Huis Vol, maar er klinkt ook kritiek: ‘Totaal niet spontaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme