Vier handen op één buik kijkers vallen van de ene in de andere verbazing: ‘Roken?’

Nieuws Julia Osendarp 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers van Vier handen op één buik vielen gisteravond van de ene in de andere verbazing. Reden daarvoor waren de 19-jarige Sharona en haar vriend Arjen (38) die op het punt staan om ouders te worden. Naast het leeftijdsverschil, roepen ook het roken, de dagbesteding van Sharona en de aanpak van het koppel, toch wel vragen op bij het kijkerspubliek.

Arjen en Sharona leerden elkaar op een feestje kennen en na twee maanden was daar een baby onderweg. Özcan Akyol en zijn vrouw Anna van den Breemer komen langs bij de aanstaande ouders om hun ouderkennis over te brengen.

Sharona en Arjen verbazen Vier handen op één buik-kijkers

Al snel blijkt dat Sharona nog zo’n tien tot vijftien sigaretten per dag rookt tijdens haar zwangerschap. Waarover ze uitlegt dat als ze iets te doen zou hebben, ze wellicht minder zou roken. „Maar als ik de hele dag thuis ben…”, zegt Sharona. Want de dag van Sharona vult zich voornamelijk met schoonmaken en Netflix kijken. Na een gesprek met een longarts en het zien van een placenta van een ander rokende ouder, besluit het koppel wel te stoppen.

Maar Sharona heeft in haar jeugd een hoop op haar bordje gehad. Zo kampte ze eerder met depressie, was ze suïcidaal en domineerde haar onzekerheid lange tijd haar leven. „Ik vond mezelf lelijk en dik.”

Kijkers maken zich zorgen over roken en aanpak koppel

Hoewel de hartslag van het kindje te hoog is bij de bevalling, komt baby Dexx gezond ter wereld. En Sharona en Arjen ontpoppen zich tot trotse ouders. Uiteindelijk lukt het de jonge moeder ook nog om een baantje bij een plaatselijke lunchroom te krijgen. En blijkt Sharona erg blij met het feit dat ze naast het moederschap, ook nu iets voor zichzelf heeft.

Kijkers zijn behoorlijk verbouwereerd over de leefwijze van het koppel, blijkt uit de reacties. Want naast kritiek op de aanpak van het stel, maken ook veel kijkers zich zorgen over Sharona en Arjen. Volgens sommigen hebben zij serieuze hulpverlening en begeleiding nodig. Overigens loven anderen Akyol en zijn vrouw wel, die ondanks de omstandigheden, kalm en rustig blijven. 

Je kijkt Vier handen op één buik terug via NPO

Baby’s ruiken de geur van hun moeder en dit is hoe dat werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme