Single Sas #23: ‘Hij fluistert in mijn oor dat ik er nog net zo lekker uitzie als tien jaar geleden’

Columns Saskia 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

“Ik heb er altijd een zwak voor gehad. Voor foute mannen. De boefjes. De onbetrouwbare typetjes. De jongens die nooit volwassen worden. Tijdens mijn huwelijk heb ik die mannen uit mijn wereld verbannen. Ik kwam niet meer op de feestjes waar deze boefjes zich vertoonden, en kwam minder vrijgezelle mannen tegen. Mijn leven bestond uit mijn werk, mijn gezinnetje, een paar vriendinnen en af en toe zag ik de binnenkant van een yogaschool.

Foute guys

Het lijkt wel alsof alle spanning die ik heb opgebouwd er nu uit komt. Sinds ik mezelf heb opengesteld naar de liefde, mezelf verwend heb met een tantramassage en wat aandacht heb besteed aan mijn uiterlijk lijken de mannen weer tevoorschijn te komen. Plotseling lijk ik ze aan te trekken. Die verkeerde typetjes; en stiekem word ik er behoorlijk high van.

Zo liep ik laatst door de Jordaan in Amsterdam toen ik een oude bekende tegenkwam. Niet zomaar een oude bekende, maar één van die verkeerde mannen waar ik me in mijn studententijd (tegen beter weten in) mee heb ingelaten. Hij was die foute jongen die ik onder streng toezicht van mijn vriendinnen toentertijd blokkeerde op WhatsApp. Hij was het type waar ik onwijs boos op kon worden wanneer hij me niet belde, maar tegelijkertijd in de startblokken stond wanneer hij dan eindelijk iets van zich liet horen.

Ik kan de vinger er niet op leggen, maar ik heb een zwak voor ze. Voor hem. Nu, tien jaar later, wanneer ik hem tegenkom in hartje Amsterdam, terwijl ik net mijn kinderen naar de opvang heb gebracht, ik mijn bakfiets heb geparkeerd, mijn minst charmante ondergoed draag, mezelf totaal niet sexy voel, voel ik me opeens weer die ondeugende studente. Hij hoeft me maar aan te kijken, mij een knuffel te geven en in mijn oor te fluisteren dat ik er nog altijd even lekker uit zie als tien jaar geleden en ik voel mijn benen weer slap worden.

Wanneer ik thuis ben krijg ik een appje. ‘Leuk je te zien. Zin in een drankje?’ Verdomme; ben ik in die tien jaar dan niet volwassen geworden? Het dilemma blijft hetzelfde. Ga ik er op in? Wetende wat voor foute guy het is, of ben ik verstandig en negeer ik hem?”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen