Saskia
Saskia Columns 2 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Single Sas #8: ‘Het vervolg van de tantramassage’

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Ongemakkelijkheid maakt plaats voor nieuwsgierigheid

“Daar lig ik dan. Op een matras op de grond. In een kamer vol flakkerende kaarsen, de geur van wierook om me heen en op de achtergrond het geluid van een sjamaan die iets onverstaanbaars zingt. Half naakt , op m’n buik. M’n billen in een te kleine string open en bloot in de lucht. En nog steeds voel ik me ongemakkelijk. Op die belachelijke one night stand na (waar ik het vanaf nu nooit meer over ga hebben) heeft alleen de vader van m’n kinderen me naakt gezien. Mijn studententijd niet meegerekend, maar dat telt niet mee. Toen was m’n lijf nog niet versierd met striae en een litteken van de bevalling.

Probeer nu gewoon te ontspannen, denk ik. En ik probeer me te concentreren op de hippie. ‘Als je wilt mag je je ogen sluiten, en diep adem halen. Concentreer je vooral op je ruggengraat. Stel jezelf voor alsof een klein vuurtje van je kruin naar beneden glijdt naar je yoni.’ ‘Mijn wát?!’ ‘Je yoni, je vagina’ legt de hippie uit. Ow oké, dát is dus een yoni. Mijn ongemakkelijkheid maakt plaats voor nieuwsgierigheid.

Alles voelt soepel en warm

De hippie verwarmd z’n handen met hete olie en begint met de massage. Nek. Schouders. En langzaam met z’n vingers over m’n ruggengraat naar beneden. Echt ontspannen ben ik niet. Ik let op iedere beweging. Ik hoor iedere ademhaling. Ben mezelf bewust van ieder lichaamsdeel. Hij masseert m’n billen en opeens ben ik mezelf van spieren bewust die ik nooit eerder heb gevoeld. Wanneer hij de binnenkant van m’n dijen masseert raken z’n vingers de rand van m’n string. Per ongeluk, of zou dat bewust zijn? Mijn hartslag wordt iets sneller. Wanneer ik me omdraai en op m’n rug ga liggen heb ik even oogcontact, en ik voel dat ik rood word.

De hippie masseert m’n hals en wanneer zijn hand om mijn nek glijdt besef ik hoe groot zijn handen zijn. Langzaam geef ik me eraan over en wordt loom. Het lijkt wel alsof mijn lichaam en zijn handen één zijn. Mijn tepels, mijn ribbenkast, mijn navel, taille. Alles voelt soepel en warm. Dan laat ik me meevoeren op zijn stem, z’n bewegingen, de warmte. Ik heb me nog nooit zo sexy gevoeld.

Ik kan niet verklaren hoe het komt. De muziek, de meditatie, of de plekken die de hippie zorgvuldig masseert. Plekken waar ik het bestaan niet van wist. Even moet ik denken aan het bordje dat bij de voordeur hing: find ecstasy within yourself. Holy moly… die heb ik gevonden hoor. Voor even ben ik geen moeder, maar enkel vrouw. In volle glorie.”

Single Sas #7: ‘Ongemakkelijk trek ik mijn badjas uit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme