Saskia
Saskia Columns 23 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Single Sas #40: ‘Thuis ging het er ondeugender aan toe’

“Jawel, het is gebeurd. Mevrouw heeft officieel een relatie. Vorige week heeft Tom mij meegenomen naar mijn lievelingsrestaurantje en tijdens het hoofdgerecht kwam het hoge woord er uit. Of we er samen voor wilden gaan. Net als twee pubers hebben we een fles champagne besteld en onze nieuwe relatie officieel gevierd.

Hoewel ik heel cool en volwassen wilde overkomen, sprak mijn gezicht boekdelen. Ik vond het heerlijk om eindelijk weer verliefd te zijn, en kon bijna niet geloven dat deze man voor mij wilde gaan. Deze knappe lange man kon in mijn ogen iedereen krijgen die hij wilde en toch zat hij enigszins verlegen tegenover mij en wilde hij graag zijn leven met mij delen.

Van zoetsappige gesprekken naar ondeugende taferelen

In het restaurant waren onze gesprekken nog zoetsappig, maar eenmaal thuis ging het er ondeugender aan toe. Ik bleef bij hem slapen, maar we zijn niet aan een nachtrust toe gekomen. Bij het weggaan, gaf hij mij zelfs een sleutel van zijn huis. Voor hem wellicht een klein gebaar, maar mijn hart maakte toch een klein sprongetje. Nu is het echt officieel, dacht ik.

Een paar dagen na het etentje nodigde Tom mij uit om mee te gaan naar een event van zijn werk. ‘Chique boel, of bierborrel-tijd?’, had ik gevraagd toen ik de avond van het festijn voor mijn kast stond. ‘Trek dat rode jurkje maar aan’, was zijn antwoord. Hoewel ik geen idee had welk jurkje hij bedoelde, scande ik mijn kast. Geen rode jurk te bekennen. Heel nonchalant zei hij dat ik op de onderste plank moest kijken.

Zijden jurkje

Daar stond het. Een tasje van Hermes, met daarin een donker rode zijden jurkje. Netjes opgevouwen en in zacht papier gewikkeld. Ik was sprakeloos. Dit soort dingen was ik niet gewend. Mijn ex en ik leefde namelijk als broer en zus; weinig affectie en geen romantiek. Deze man daarentegen geeft me het gevoel dat ik in een film leef.

Eenmaal op het event raakten we aan de praat met een aantal collega’s. ‘Dit is Sas, mijn vriendin’, zei hij heel trots wanneer hij me voorstelde aan anderen. Heerlijk vond ik het; dat had ik namelijk al heel lang niet gehoord. Het beviel me wel. Ik wilde stiekem steeds nieuwe mensen ontmoeten, zodat hij het nog heel vaak kon herhalen.

Nieuwe vriendin

Ook Tom leek het geweldig te vinden om mij voor te stellen als zijn nieuwe partner. Naarmate de avond vorderde, en de drankjes bleven vloeien, werd het moeilijker om te onthouden wie ik al ontmoet had. Zo spraken we telkens dezelfde mensen aan. ‘Dit is Sas, mijn nieuwe partner’, herhaalde hij dan lachend. De anderen mensen vonden het waarschijnlijk niet heel amuserend, maar wij hadden de avond van ons leven. Toen zijn assistent ons zag aankomen rolde ze zelfs met haar ogen. ‘Ja dit is Sas, je vriendin. Ik weet het’, zei ze wanneer we voor de vierde keer langskwamen.

Het etentje en event waren de hoogtepunten van deze week. Tom is daarbij dan ook het hoogtepunt van mijn jaar; en ik besef dat het jaar nog maar net begonnen is. Mijn vrijgezelle leven was heel spannend en avontuurlijk, maar soms ook een hele uitdaging. Ik heb jullie meegenomen in mijn dates, ontwikkelingen, en alles wat er als single moeder bij kwam kijken. Na veertig weken te hebben geschreven over mijn vrijgezellentijd, is de tijd aangebroken om mij te concentreren op mijn nieuwe relatie. Dag lieve lezers, ik ga mezelf hopelijk nog heel vaak kunnen voorstellen als ‘Sas, de nieuwe vriendin.'”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #1: ‘Met open mond kijkt mijn dochter me aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme