Saskia
Saskia Columns 7 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Single Sas #31: ‘Met mijn benen wijd in een veel te klein hokje’

“Ik vind het heerlijk om tijd met mijn kinderen te spenderen, maar om nu drie maanden non stop in m’n eentje voor hen te zorgen is ook wat overdreven. Toch moest ik dat doen, want mijn ex vond het namelijk noodzakelijk om zichzelf te gaan ontdekken op Bali.

Dat moest natuurlijk weer groots worden aangepakt. Normale mensen gaan er een weekje tussenuit, maar meneer kondigde aan dat hij drie maanden nodig had. Nu wilde ik natuurlijk niet de kinderachtige ex lijken, dus heb ik mijn irritaties weggeslikt en heb met een hele dikke neppe glimlach met zijn plannen ingestemd. Sterker nog; samen met onze kinderen ben ik hem gaan uitzwaaien op Schiphol.

Je kunt al raden dat de kids in slaap vielen en ik eindigde in een ongemakkelijke schouderklop/knuffel/high five. Ik weet niet wie ongemakkelijker was: hij, ik, de passagier naast ons, of de grondstewardess.

Een nieuwe beach look

We zijn pas twee weken verder en ik moet bekennen dat het me zwaarder valt dan ik dacht. Vooral wanneer de kinderen met m’n ex facetimen en ik hem met een verse kokosnoot onder een palmboom zie zitten. Inclusief de slanke zongebruinde surfmeiden op de achtergrond.

Heel leuk dat m’n ex zich amuseert met tien jaar jongere modellen op een paradijselijke eiland, maar stiekem rol ik met mijn ogen als hij mijn kinderen zijn schaafwond laat zien van die ‘hele zieke grote golf die papa vanmorgen had gepakt. In de o-zo-wilde-zee. Op z’n o-zo-trendy-surfboard.’

Het kost me dan ook veel moeite om enthousiast te reageren wanneer mijn dochter ook wil surfen op Bali als ze later groot is. maar ik laat me niet kennen. Wat hebben die surfmeiden nu wat ik niet heb? Waarschijnlijk zijn ze tien jaar jonger, hebben geen kinderen, zorgen, hypotheek of andere verplichtingen, maar dat mag de pret niet drukken.

Highlights

Dus maak ik een afspraak bij mijn kapper om highlights te laten zetten en stop ik bij de drogist voor een haarspray die voor beachy hair zou zorgen. Ook kan ik de verleiding niet weerstaan om een enkelbandje aan te schaffen. Dit sieraad staat overigens een stuk minder leuk onder mijn dikke wollen sokken en UGGs en ook de haarspray is niet bestand tegen de lokale regenbuien.

Het enige wat aan mijn nieuwe look nog kan redden is een spray tan. Dus sta ik een uurtje later met mijn benen wijd in een veel te klein hokje. Hoewel deze een tikkeltje heftiger uitvalt dan verwacht, ben ik toch blij met mijn nieuwe look. Tot ik thuis kom en ontvangen word door mijn fantastische family. ‘Kind wat zie je eruit!’, lacht mijn moeder en ook Loua vind mijn nieuwe look schijnbaar lachwekkend. ‘Mama is een Oompa Loompa!’ Tot zover mijn poging om hot en trendy te zijn. Dat laat ik in het vervolg aan mijn ex over.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #30: ‘Heb je van schrik in je broek gepoept?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme