5x de leukste Sinterklaas activiteiten dit weekend

Eropuit Valéry de Voijs 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover. Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas hobbelt weer door onze straten. Voor iedereen die dit weekend alvast in de stemming wil komen: wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Er is weer van alles te doen omtrent het populaire kinderfeest.

Sinterklaas activiteiten

Van speculaas bakken tot speelgoed ruilen, je kunt dit weekend op de volgende locaties terecht. Veel plezier!

Grote Recycle Feest

Heb jij te veel speelgoed, maar vind je het zonde om weg te gooien? Dan heeft Sinterklaas goed nieuws voor je. Aankomende vrijdag en zaterdag kun jij namelijk al het overtollig speelgoed inruilen. De Hallen Amsterdam organiseert 2 en 3 december het Grote Recycle Feest. Naast een heleboel tweedehands speelgoed zal er ook een knutselmarkt zijn waar je kinderen creatief aan de slag kunnen. Jij en je kids zijn tussen 11:00 en 17:00 welkom.

Sinterklaas Selfiehuis

In Amstelveen staat dit jaar het Sinterklaas Selfiehuis. Hier kunnen kinderen met hun eigen ogen zien hoe de werkkamer van Sinterklaas eruit ziet. Kinderen kunnen een kijkje nemen in het boek van Sinterklaas en ze kunnen plaats nemen achter het bureau om een tekening te maken. Bij de levensgrote pepernotenletters of in het pepernotenwinkeltje kunnen ze toffe selfies maken waar zelfs een prijs mee gewonnen kan worden. Nog een leuke bijkomstigheid: de entree is gratis.

Pietenacademie

Zondag 4 december kunnen kids hun mooiste pietenpak aantrekken en zich onderdompelen in de activiteiten van de Pietenacademie. Zo zullen ze bijvoorbeeld pietenmutsen maken en aan de slag gaan om de leukste piet van Sinterklaas te worden. Om 11:00 kunnen alle pieten zich verzamelen bij het Buurthuis de Havelaar in Amsterdam. Het is wel handig om even te reserveren.

Speculaasfabriek van Sinterklaas

Speculaasfabriek van de Sint heeft een duidelijke oproep geplaatst: “De bakkers van Sinterklaas hebben dringend jouw hulp nodig: er moeten nog heel veel speculaaspoppen worden gebakken voor 5 december, maar Sinterklaas heeft niet genoeg hulp!”. Oftewel: het Zaans Museum is omgebouwd tot een speculaasfabriek waar kinderen tot en met 5 december aan de slag kunnen. Ze zullen hun eigen speculaaspop bakken, en terwijl deze in de oven zit kunnen ze op onderzoek  in het museum. Ze zullen oefeningen voltooien om zichzelf officieel hulpbakker van de Sint te mogen noemen.

Kasteel van Sinterklaas

Kasteel Muiderslot opent zijn deuren voor alle kinderen die Sinterklaas willen helpen. In het kasteel kunnen kids aan de slag met het inpakken van cadeautjes, het schrijven van gedichten, zingen van liedjes, maken van mooie tekeningen en veel meer. In het weekend is de Sint persoonlijk aanwezig om kinderen een rondleiding te geven. Wel handig om van te voren even een kaartje te kopen.

Feestdagenstress? Dit zijn de beste cadeaus voor kinderen van 2 jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme