5x Sinterklaasfilms voor een heerlijk avondje met het hele gezin

Sinterklaas Valéry de Voijs 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover! Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we weer genieten van al het snoepgoed, de cadeautjes en leuke films. Wij zetten de nieuwste Sinterklaasfilms op een rijtje. En hoewel de films gemaakt zijn voor kinderen, kunnen wij er stiekem ook enorm van genieten.

Met deze films zullen jij en je kids wel vermaken! Wedden dat jij alle liedjes volgende week moeiteloos kunt meeblèren?!

Sinterklaasfilms

Pak dat dekentje er maar bij, zet de pepernoten klaar en veel kijkplezier!

De Club van Sinterklaas & het vergeten Pietje (2021)

Sinds 1999 mogen we genieten van alle avonturen die de pieten uit de Club van Sinterklaas meemaken. Ook dit jaar hebben de pieten weer te maken met grote uitdagingen. Het jonge pietje Fernando moet namelijk op de gouden sleutel van de Sint passen. Een hele verantwoording! Als hij de boot mist, wordt het opeens wel heel spannend. Zal hij op tijd in Nederland aankomen? De film, geregisseerd door Martijn Koevoets duurt ongeveer een uur, en is nu te zien in de bioscoop.

De Club van Vijf (2021)

Nog zo’n nieuwe Sinterklaasfilm: De Club van Vijf (85 minuten) is volgens de trailer een spannend verhaal over een egoïstische wens, over verraad en moedige helden. Over een verlaten boek en een verborgen kasteel. De gezichtsuitdrukkingen van de jonge acteurs spreken boekdelen. Niet alleen voor kinderen een aanrader, maar ook als volwassene word je weer even meegezogen in die jeugdige dromen en magie van Sinterklaas.

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje (2021)

Robert ter Brink, Martien Meiland, Pamela Teves, Filip Bolluyt: als dit niet genieten wordt weten wij het ook niet meer. ‘Trammelant in Spanje’ is een komische film over Sinterklaas, met prachtige kostuums, leuke liedjes en een spannend plot. Het zou Robert ter Brink niet zijn als hij er niet een eigen twist aan gaf:

‘Bijna tijd om weer te gaan,
Deze sint, die komt eraan!
Voor een heel gezellig feestje
Is dat all you need’

Waar is Sinterklaas!? (2021)

Toch niet zo’n zin om naar de bioscoop te gaan? Dan kun jij thuis genieten van de leukste Sinterklaasfilms op Videoland. In ‘Waar is Sinterklaas?’ zijn Robert ter Brink en Chris Tates wederom te zien in een Sinterklaasfilm. De film vol hippe muziek, dansende pieten en leuk acteerwerk is nu te zien op Videoland.

Alles is liefde (2007)

Zin in een gouwe ouwe? Ga dan voor Alles is Liefde. De film met Carice van Houten is dan weliswaar niet nieuw, het blijft een leuke film. Hoewel Alles is Liefde alweer veertien jaar geleden uitkwam (voel jij je ook opeens zo oud?!) kunnen wij nog steeds genieten van het romantische verhaal tussen de Bijenkorf medewerkster Kiki en Prins Valentijn. En van de mooie muziek natuurlijk! Van alle Sinterklaasfilms die door IMDB zijn beoordeeld, kreeg Alles is Liefde de hoogste score: 7/10.

Veel kijkplezier!

Als je dan toch het geheim van Sinterklaas moet vertellen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme