Sinterklaasjournaal onthult nieuwe naam stoomboot en dit vinden kijkers daarvan

Nieuws Julia Osendarp 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Sinterklaasjournaal presteert het dit jaar om een van de meest besproken programma’s te zijn. Want na behoorlijk wat tumult nadat de boot van Sinterklaas zonk, is daar nu een nieuwe stoomboot. En over de nieuwe naam klinkt de nodige hilariteit.

Het Sinterklaasjournaal zorgt dit jaar voor nogal wat opschudding. Eerst zonk de stoomboot van de goedheiligman en zorgde dit thuis op de bank voor een hoop commotie. Sommige kinderen aanschouwden in tranen het drama en gingen onrustig slapen. Maar naast dat sommige volwassenen (zoals redacteur Laurien) de aflevering wel erg heftig vonden voor hun kind, konden sommige volwassenen ook wel lachen om het verhaal. Uiteindelijk kwam Sinterklaas alsnog veilig aan in Nederland.

Nieuwe naam onthuld voor boot Sinterklaas in Sinterklaasjournaal

Maar ook tijdens die intocht was daar kritiek omdat de Sint besloot met een privéjet het land in te vliegen. Hij had immers geen boot meer tot zijn beschikking. Maar ook daar waren de nodige reacties op. Want in een tijd van CO2-zorgen en klimaatdoelen was het toch wel heel gek dat de goedheiligman voor dit vervoersmiddel had gekozen.

Gisteravond bracht Dieuwertje Blok het heugelijke nieuws dat er een nieuwe naam voor de boot van Sinterklaas bekend was. Want nadat het eerdere schip was gezonken, moest er een nieuwe schuit komen. De naam was gekozen uit allerlei inzendingen die de jonge kijkertjes hadden gedaan en tijdens een plechtige ceremonie werd de naam onthuld. En de naam van de boot van Sinterklaas is… De Stoomboot. „Wat een mooie naam, wat origineel”, zegt de Sint tevreden als hij het naambord aanschouwt.

Kijkers kunnen wel lachen om nieuwe naam

Op social media klinkt de nodige hilariteit om de actie van de Sinterklaasjournaal-makers. Want hoewel de onthulling een beetje een anticlimax is, kunnen kijkers de naamkeuze ook wel waarderen. Alhoewel sommigen dan, anderen vinden de naamkeuze wel wat flauw en voor de hand liggend.

Je kijkt het Sinterklaasjournaal terug via NPO. 

Laurien: ‘Ik ben blij als die ouwe weer naar Spanje vertrekt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme