Hannah: ‘Mijn man koopt altijd veel te dure cadeaus voor pakjesavond’

Persoonlijk Vera Guldemeester 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent voor veel mensen met kleine kinderen dat de Sinterklaas gekte weer is begonnen. Niet voor iedereen is deze periode even leuk, Hannah bijvoorbeeld is er helemaal klaar mee. “Mijn man is altijd al vanaf augustus bezig om dure cadeaus te kopen. We kunnen van het geld makkelijk op vakantie”, vertelt ze aan Famme.

“Mijn man Vincent had het vroeger thuis niet breed. Zijn ouders konden van hun kleine salaris geen sinterklaascadeaus betalen. Iedere pakjesavond kregen ze speelgoed dat van kinderen van vrienden was geweest. Leuke nieuwe cadeaus zaten er nooit bij. Toen Vincent en ik ouders werden van een tweeling, zei hij meteen, dat hij het helemaal anders ging doen met Sinterklaas. We zouden Sinterklaas ieder jaar groots gaan vieren. Ik moest er op dat moment hard om lachen. Nu we een paar jaar verder zijn vind ik al die dure cadeaus veel te overdreven.

Sinterklaas vieren

Vanaf dat de kinderen drie waren vierden we Sinterklaas groot. Vincent en ik hadden genoeg geld om leuke cadeaus te kopen. De eerste twee jaar vond ik het nog leuk. Vincent ging namelijk direct na de zomer al op zoek naar de leukste cadeaus voor de beste prijzen. Hij was hierin erg fanatiek. Zo ging hij de winkels af, maar hield hij ook het internet in de gaten. Er kwamen zelfs geregeld cadeaus vanuit Amerika binnen. Zo kocht Vincent stepjes, speciale kinderhorloges, sneakers met lichtjes, rolschaatsen, de grootste lego pakketten en nog veel meer duur speelgoed.

Geloven niet meer in Sinterklaas

Inmiddels is de tweeling bijna negen en geloven ze niet meer in Sinterklaas. Vorig jaar ook al niet, maar toch ging Vincent nog helemaal los. Het leek wel alsof hij er niets van wilde weten dat ze niet meer in Sinterklaas geloofden. Van dure spelcomputers tot limited sportschoenen en van een elektrische kindermotor tot een home cinema set. Er kwamen weer allemaal onnodige dure dingen het huis binnen. Waarom moest het allemaal weer zo overdreven?

Surprises maken

Nu de kinderen niet meer in Sinterklaas geloven heb ik al een paar keer voorgesteld om surprises te gaan maken. Dan zouden we allemaal een verlanglijstje maken met een budget van maximaal vijftig euro. Op die manier zou hij in ieder geval geen dure cadeaus kunnen kopen. Ik dacht dat dit een slimme oplossing was en begon er laatst weer over.

Kerst groots vieren

Hij reageerde ietwat teleurgesteld, want hij had sinds augustus alweer cadeaus op de kop getikt. Toch was hij het er ook mee eens dat we iets nieuws moesten verzinnen. Voor kinderen werd pakjesavond toch steeds minder leuk. Hij zei dat hij akkoord ging om surprises te maken, maar daar zette hij wel tegenover dat vanaf nu kerst groot gevierd moest gaan worden. Helaas was daarmee mijn plannetje om van de dure cadeaus af te komen mislukt.”

Sinterklaas: 7x makkelijke surprises om te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme