5 x slaapverhaaltjes waardoor je kind als een blok in slaap valt

Kinderen Maaike van de Graaf 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Slaapverhaaltjes voorlezen in bed vinden kinderen over het algemeen heel fijn. Het helpt ze rustig en moe worden waardoor ze als een blok in slaap vallen. Mocht je als ouder even geen inspiratie hebben voor nieuwe verhaaltjes, lees dan eens een van onderstaande voor.

We delen namelijk vijf slaapverhaaltjes waarmee je kind zo naar dromenland is vertrokken.

Slaapverhaaltjes

Voorlezen voor het slapengaan helpt je kindje niet alleen om rustig te worden. Het lezen van een boek samen met je kind is namelijk ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling. Voorlezen heeft namelijk een positief effect op de spelling, woordenschat en begrijpend lezen.

Daarnaast heeft het natuurlijk ook iets heel gezelligs. Samen even een momentje voor het slapengaan. Mochten jullie thuis al heel wat boeken hebben verslonden en op zoek zijn naar wat nieuwe inspiratie, probeer dan eens onderstaande verhaaltjes uit.

1. Droef droomt

Dit verhaaltje gaat over hond Droef die in zijn hondenmand ligt te dromen. Het verhaaltje eindigt met de zinnen: ‘Droef kan over alles dromen wat hij wil.’ Eenmaal het verhaal uit, kun je daarom goed aan je zoon of dochter vragen waar hij of zij graag over wil dromen. Op die manier krijgen ze zin om te gaan slapen.

2. De schone slaapster

Dit sprookje is er ook eentje over slaap en duurt ongeveer een kwartiertje om voor te lezen. Doordat het verhaaltje in rijmvorm is geschreven, leest het voor jou als ouder makkelijk en wordt je kindje rustig door de regelmaat.

3. De zoete pap

Mocht je ‘s avonds nog van alles te doen hebben, dan kun je ook het verhaaltje ‘De zoete pap’ voorlezen. Dit korte sprookje duurt zo’n vier minuutjes en gaat over de gebroeders Grimm en hun toverpotje. Een fantasierijk verhaaltje waar je zoon of dochter nog lang over kan dromen.

4. Slaapfeestje

Het ‘Slaapfeestje’ is zo’n verhaaltje waar je kind maar al te blij van wordt en waarvan hij of zij acuut zin krijgt om ook een slaapfeestje te organiseren. In het verhaaltje nodigt Sanne drie vriendjes uit om bij haar te komen slapen en samen beleven ze een dolle nacht.

5. Ja, echt YouTube

Je zult vast denken… YouTube voor het slapengaan? Toch dagen we je uit het eens te proberen Kruip lekker met je kind onder de wol en zet een video op. Het heeft iets heel knus om samen met elkaar naar een voorgelezen verhaaltje te luisteren. Beluister bijvoorbeeld de video hieronder, De Krekel Die Niet Tjirpen Kon.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme