7x slaapverhaaltjes op YouTube waar jouw kind bij weg kan dromen

Kinderen Demi de Boer 11 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Vaak vinden kinderen het fijn om samen met hun ouder in bed te kruipen en samen een slaapverhaaltje te lezen. Voorlezen voor het slapengaan is gezellig, zorgt voor rust en is goed voor de ontwikkeling van je kind. Naast gewone boeken heb je ook voorleesboeken die je samen kunt luisteren op Youtube als slaapverhaaltjes.

Als jouw kind het fijn vind om voorgelezen te worden, zullen de meeste slaapverhaaltjes regelmatig terugkeren. Met deze gouden tips voor de mooiste luisterverhaaltjes zul je nooit meer een gebrek aan inspiratie hebben of voor de zoveelste keer hetzelfde boekje moeten voorlezen.

Slaapverhaaltjes op YouTube om bij weg te dromen

YouTube staat namelijk vol met leuke en rustige slaapverhaaltjes. Wij hebben zeven slaapverhaaltjes op een rij gezet die jij samen met je kind kunt luisteren.

1. Slaap Lekker Bosdieren

Dit is een van de slaapverhaaltjes afkomstig uit de app ‘Slaap Lekker Bosdieren’ die je voor 3,99 euro kunt kopen in de app store. Dit slaapverhaaltje kun je wel gratis bekijken via YouTube. Je ontmoet verschillende dieren, die allemaal lekker gaan slapen. Hopelijk neemt jouw kind hier na het filmpje een voorbeeld aan.

2. De lente in met Dikkie Dik

Wie kent de lieve kater niet, Dikkie Dik mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Naast de boeken, kan je kind ook tijdens de YouTube-versies wegdromen. Jij mag natuurlijk ook stiekem even wegdromen, denkend aan jouw jeugd met de rode kater. Dit voorleesverhaaltje is een compilatie van negen minuten met kleine verhaaltjes over de lente met Dikkie Dik.

4. Rupsje Nooitgenoeg

De internationaal bekende Rupsje Nooitgenoeg is ook op YouTube te vinden. Dit verhaal is afkomstig van het succesvolle prentenboek van Eric Carle. Deze kleine rups heeft heel de week honger en eet super veel. Na deze 6,5 minuut zou je bijna zelf richting de fruitschaal willen lopen voor een lekker hapje.

3. Papa, pak je de maan voor mij?

Dit slaapverhaaltje is ook gebaseerd op een van Eric Carle’s prentenboeken. Het filmpje duurt zeven minuten waarin een jong meisje de maan wil vasthouden. Maar haar vader ontdekt dat de maan erg groot en zwaar is.

5. De Kakelbonte Kameleon

Nóg een slaapverhaaltje dat afkomstig is van Eric Carle. De Kakelbonte Kameleon wilt meer zoals de andere dieren zijn, toch komt hij er snel achter achter dat hij gewoon een kameleon wilt zijn.

6. Schildpad zoekt een huis

Voor deze tip, moet je wel even de tijd hebben. Dit luisterboek duurt namelijk achttien minuten. Tijdens dit verhaal wordt jouw kind meegenomen in de avonturen van de schildpad aan de hand van muziek, gedichtjes en mooie illustraties.

7. De Kleine Zeemeermin

Waarschijnlijk heb jij vroeger ook genoten met de sprookjes van Disney, daarom mogen deze tijdloze verhalen nu ook zeker niet ontbreken. Disney België heeft een voorlees versie van meerdere sprookjes gemaakt, waaronder de Kleine Zeemeermin. In zestien minuten wordt bijvoorbeeld het verhaal van Ariël voorgelezen aan de hand van de bekende illustraties.

5 x slaapverhaaltjes waardoor je kind als een blok in slaap valt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme