Je liefdesleven op z’n kop? ‘Het ouderschap heeft onze relatie positief veranderd’

Persoonlijk Valéry de Voijs 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

In Famme’s liefdesrubriek je liefdesleven op z’n kop nemen we wekelijks een kijkje in het leven van moeders, hun relatie en hun gezin. Hoe hebben ze hun partner ontmoet? En op welke manier heeft het ouderschap hun relatie veranderd? Deze week: Michelle van den Berg (30).

Michelle en haar gezin

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Jelle werkte bij een populair café in Sittard: café de Buren. Het was (en is nog steeds) voor veel jongeren dé plek waar ze hun vrijdag- en zaterdagavonden doorbrachten. Ik was zeventien toen ik hem daar voor het eerst tegenkwam en ik was op slag verliefd.”

En wanneer sprong bij hem de vonk over?

“Bij Jelle heeft het wat langer geduurd. We hebben altijd wel wat berichtjes gestuurd, dan hadden we weer een periode weinig of geen contact en uiteindelijk begonnen we weer te appen na de Oktoberfeesten in 2016. Toen zijn relatie in december uit ging hebben we afgesproken en waren we binnen een maandje samen.”

Lasse, gefotografeerd door Biej Nouch.

Hoe heeft het ouderschap jullie relatie beïnvloedt?

“Het ouderschap heeft onze relatie positief veranderd. Door de bevalling en de kraamtijd samen te beleven beseffen we écht dat we een gezin zijn geworden.”

Wat vind je het leukste aan Jelle als vader? En hij aan jou nu je moeder bent?

“Als Jelle met Lasse is komt er een hele kinderlijke kant in hem naar boven die ik voorheen niet kende. Heel schattig om te zien. Jelle vind het heel bijzonder dat hij een onvoorwaardelijk vertrouwen in mij heeft als Lasse zijn moeder en dat dit er vanaf de zwangerschap gewoon ineens was.”

Hebben jullie weleens ruzie?

“We hebben eigelijk niet zo heel vaak ruzie en als er irritatie is gaat het meestal over rondslingerende sokken of het “niet meenemen van chips” uit de supermarkt haha.”

Hoe houden jullie de relatie ‘spannend’?

“Heel cliché. Blijf praten en maak tijd. In het begin als je zes of zeven voedingen binnen 24 uur moet geven, je omkomt in de luiers en alles nieuw is, is dat geen prioriteit. Dat is oké. Dan moet je gewoon zorgen dat je je goed en energiek voelt. Als je kind wat ouder wordt en (zoals nu) op tijd naar bed gaat, zorgen we op de avonden dat we allebei thuis zijn dan we ook samen zijn. Dus niet de één met de neus in de iPad en de ander op de telefoon.”

Jelle en Michelle op Pinkpop.

Benieuwd wanneer koppels het meest gelukkig zijn met elkaar? Gemiddeld is dat op deze mijlpaal.

Je liefdesleven op z’n kop? ‘We willen met het hele gezin nog veel blijven reizen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme